Diana Șoșoacă, detalii incredibile despre protestul de la Mina Lupeni: „Mi-au spus că voi fi bătută”

Diana Șoșoacă a declarat că a fost avertizată să nu se ducă la protestul minerilor din Mina Lupeni deoarece va fi bătută. Fosta membră AUR e de părere că negocierile la București au început după implicarea sa în protestul celor auto-blocați în subteran.

24 feb. 2021, 09:27
Diana Șoșoacă, detalii incredibile despre protestul de la Mina Lupeni: „Mi-au spus că voi fi bătută”

Diana Șoșoacă, detalii incredibile despre protestul de la Mina Lupeni: „Mi-au spus că voi fi bătută”

„Nu am știut că au fost cei de la AUR acolo. Nu știu de ce amintim mereu de ei. Suntem pe căi separate. Eu vineri am primit mesaje pe telefon să vin la Lupeni. La 7 seara eram la Craiova, am pus pe GPS și am văzut că aveam de mers 2 ore și jumătate până acolo. Am vorbit cu domnul Dobre, care a insistat să mă duc la protest. Am vorbit și cu domnul Marin, reprezentantul celor care au coborât în subteran. Mi-a spus că sunt singura căreia îi pasă de oamenii săraci. Mi-a spus că s-a scandat numele meu.

Știți că telefoanele noastre sunt înregisrare și după au început să sune. Mi-au spus să nu mă duc acolo că voi fi bătută. Mi-am dus copilul la Vâlcea, unde stă soacra mea. Au insistat că doar eu pot să-i ajut. Dacă s-a tot sunat încontinuu, m-am urcat în mașină împreună cu soțul meu și m-am dus acolo. Am înțeles că domnul prim-ministru a spus seara că protestul a luat sfârșit. Ei și-au dat seama că vor să deturneze atenția de la protest.

Domnul Dobre, care e reprezentantul pensionarilor mineri, m-a dus la mină. Nu m-a întâmpinat nimeni decât minerii. Eu am vrut să vorbesc cu oamenii din subteran. Să stai la 350 m adâncime.. e inuman. Stau cu șobolanii lângă ei. Nu m-au lăsat să intru în mină. Cererea mea este depusă, trebuie să urmeze niște aprobări. Deși, atenție, domnul prefect a intrat.

A contat enorm prezența mea acolo. A fost unul dintre motivele pentru care la București au început negocierile”, a afirmat Diana Șoșoacă la Realitatea PLUS.

În ceea ce privește asocierea cu mai mulți reprezentanți ai PSD prezenți la protest, senatorul a spus: „Acolo au venit și cei de la PSD ulterior. Este prima dată când l-am văzut pe domnul Răzmeriță. Nu i-am cunoscut personal până la acea întâlnire”.

Diana Șoșoacă a intrat într-un conflict dur cu jurnalistul de la Realitatea, Bogdan Muzgoci, și la scurt timp senatoarea a decis să plece din emisiune.

Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Virgil Popescu

consideră că Diana Șoșoacă și liderii AUR nu s-au dus în Valea Jiului pentru a rezolva problema, ci pentru a se folosi de aceasta pentru a câștiga capital politic. Ministrul susține că aceast comportament nu este unul normal deoarece toți trebuie să tragă în aceeși direcție pentru a rezolva problemele minerilor.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii plății salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă – este o zonă monoindustrială – să câștige un capital politic. Nu este normal. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului. Fondul de tranziție justă pus la dispoziție de UE trebuie folosit în acest scop” , a declarat Virgil Popescu la Digi24.