Vladimir Putin insistă să bage bățul prin gard: „Ucraina a confiscat teritorii de la România, Ungaria și Polonia”. Noua strategie a „Țarului de la Moscova”

Vladimir Putin a venit cu noi explicații, pe fondul conflictului militar din Ucraina. Președintele rus ține să precizeze românilor că Ucraina deține imoral sau ilicit câteva teritorii.

05 nov. 2022, 14:49
Vladimir Putin insistă să bage bățul prin gard: „Ucraina a confiscat teritorii de la România, Ungaria și Polonia”. Noua strategie a „Țarului de la Moscova”
Care era planul adevărat al lui Vladimir Putin

Vladimir Putin insistă să amintească popoarelor din estul Europei că teritoriile care figurează sub bagheta lui Volodimir Zelenski au fost furate din state precum România, Ungaria și Polonia.

„Rusia a cedat Ucrainei și teritoriile sale istorice, dar în mod voluntar, pentru a crea un spațiu istoric cultural și umanitar unic și comun. Iar acele teritorii pe care le-am menționat mai sus au fost confiscate cu forța de la Ungaria, România și Polonia.

Acestea sunt situații complet diferite. Am renunțat de bunăvoie, pentru a fi împreună, la teritoriile istorice împreună cu populația – dar este adevărat că nimeni nu a întrebat populația, în timp ce acolo au fost anexate cu forța, ca urmare a războiului. Unii oameni, inclusiv cei din Ucraina, ar trebui să se gândească la asta (…)”, a declarat Vladimir Putin, citat de Interfax.

Vladimir Putin așteaptă românii să viziteze Rusia

Între timp, președintele rus încearcă să se împrietenească și prin alte mijloace. A decis ridicarea vizelor pentru turiștii din Europa și America, inclusiv pentru statele care impun sancțiuni economice Moscovei.

Rusia se va deschide total, a promis Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a stabilit un termen limită în iunie 2023 pentru ca executivul să implementeze decizia, împreună cu FSB. De asemenea, Putin a cerut creșterea numărului de zboruri, extinderea vizelor turistice și înnoirea programului e-visa pentru cetățenii din lista „țărilor prietenoase”.

Potrivit analiștilor, Vladimir Putin încearcă să dezbine Europa printr-un discurs mai puțin belicos, însă prin care să atingă naționalismul statelor din regiune, în contextul conglomeratului de crize care tind să se acutizeze.