Diana Şoşoacă reacţionează după includerea pe lista duşmanilor Ucrainei: „Ucraina îşi permite să ameninţe cu moartea în mod oficial un senator al statului român”

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, a reacţionat la includerea ei pe lista Myrotvoreț a personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei.

29 mart. 2023, 09:18
Diana Şoşoacă reacţionează după includerea pe lista duşmanilor Ucrainei: „Ucraina îşi permite să ameninţe cu moartea în mod oficial un senator al statului român”

Diana Şoşoacă a trimis pe adresa redacţiei Româniatv.net un drept la replică în urma materialului care consemna includerea sa pe lista Myrotvoreţ, o instituţie ucraineană care monitorizează şi atenţionează statul ucrainean asupra personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei.

Senatoarea spune că includerea sa pe această listă arată că „acest stat are apucături teroriste”.

„Vă dați seama cât de tare disprețuiește Ucraina România dacă își permite să amenințe cu moartea în mod oficial un senator al statului român? Cum e posibil ca România să permită un asemenea tratament din partea unei țări despre care spune că o sprijină până la capăt? Cu ce sprijină România Ucraina, cu asasinarea parlamentarilor care spun adevărul?”, a comentat senatoarea gestul Ucrainei.

Diana Şoşoacă mai susţine că „dacă i se permite Ucrainei să amenințe demnitari ai statului român și să se amestece în politica românească, mâine Kievul o să decidă și cui să se facă dosare penale, cine are voie sau nu să candideze și cum trebuie administrată țara, dacă nu cumva acest lucru se întâmplă deja”.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea a depus în Parlament un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene

Senatoarea a mai arătat că acum statul român are ocazia să arate dacă mai există ca stat și să ia atitudine împotriva Ucrainei, sau să confirme că a devenit peste noapte vasalul Ucrainei și colonia Kievului.

”Includerea unui parlamentar român pe lista de asasinate a Ucrainei arată că această țară nu are nici o limită în a ascunde adevărul. Pentru ce mă vrea Ucraina omorâtă, pentru că am cerut pământurile românești înapoi și pentru că am luat apărarea minorității române din Ucraina? Atunci statul român să își asume că s-a desființat și că toată lumea trebuie să ceară voie la Kiev ce are voie și ce nu are voie să facă”, a mai spus senatoarea.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: „SRI este o instituţie modernă, care a învăţat deja să se adapteze şi să funcţioneze într-un lume a incertitudinii şi evoluţiilor constante”