Diana Șoșoacă s-a urcat pe statuia lui Alexandu Ioan Cuza şi a cerut unirea ţării cu Basarabia

Senatoare AUR Diana Șoșoacă a făcut spectacol cu unioniştii la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

24 ian. 2021, 14:18
Diana Șoșoacă s-a urcat pe statuia lui Alexandu Ioan Cuza şi a cerut unirea ţării cu Basarabia
Diana Șoșoacă s-a urcat pe statuia lui Alexandu Ioan Cuza şi a cerut unirea ţării cu Basarabia

Diana Șoșoacă s-a urcat pe statuia lui Alexandu Ioan Cuza, alături de mai multe persoane, şi a cerut unirea României cu Basarabia.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, Moldova! Ţin să vă spun că în Parlamentul României s-a solicitat unirea României cu Republica Moldova. Începeţi să faceţi Hora Unirii pentru că din popor începe Unirea, nu din Parlament”, a strigat la microfon senatorul AUR Diana Șoșoacă, urcată pe statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Ulterior, unioniştii au pornit în mars pe bulevardele Iaşului şi au strigat că România n-a avut niciodată granită la Prut.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă face show pe Facebook. Ce spune senatoarea despre izolarea copiilor

„România nu a avut graniţă la Prut” si „Basarabia e România”  au fost principalele slogane ale participantilor la marsul. Bulevardul care strabate centrul orasului a fost temporar inchis, potrivit ziaruldeiasi.ro.

 

Incidente la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor la Iaşi: Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Nu a fost singurul incident de la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române de la Iaşi. Tot astăzi, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt.

Atacatorul a fost preluat de fortele de ordine şi dus la Poliţie. Edilul Mihai Chirica a intrat în Hotelul Traian să se spele.

„Norocul meu este că nu am intoleranță la lactoză, ca să fac o glumă. Îmi pare rău de acest incident. Îi înțeleg frustrarea și nu îi voi face plângere penală. Am înțeles că nemulțumirea lui mergea mai sus, spre președinție“, a comentat Mihai Chirica incidentul, potrivit bzi.ro.

Primarul a precizat ulterior că cel care l-a atacat cu iaurt este un militar în rezervă, că îi înţelege supărarea şi că nu va depune plângere împotriva lui.

Printre cei care au participat la evenimentele din Piaţa Unirii a fost şi senatorul AUR Diana Șoșoacă.

Tot la Iași, mai mulți jandarmi au fost amendați pentru că nu purtau mască.