Diana Şoşoacă, scandal în Parlament din cauza certificatului verde: Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. E dictatură!

Ordonanța prin care este impus certificatul verde a incins spiritele în Senat. Un reprezentant AUR și Diana Șoșoacă au condamnat vehement, de la tribuna Parlamentului, introducerea certificatului digital pe teritoriul țării, pentru desfășurarea anumitor activități.

22 sept. 2021, 23:22
Diana Şoşoacă, scandal în Parlament din cauza certificatului verde: Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. E dictatură!

Diana Şoşoacă a făcut din nou spectacol în Senat, la votul ordonanţei care reglementează certificatul verde. Alături de ea au fost foştii colegi de la AUR. La rândul său, George Simion a explicat că Guvernul Cîţu a încălcat flagrant Constituţia şi s-a substituit Parlamentului.

Rodica Boancă, AUR, a cerut chiar amânarea dezbaterii și votului pe acest proiect, în timp ce senatorul independent Diana Șoșoacă a strigat că inițiativa reprezintă o încălcare a drepturilor și libertăților românilor.

„Nu se pot restrânge drepturi și libertăți și nu pot fi afectate drepturile și libertățile decât prin lege. Nu prin ordonanță de urgență, nu prin hotărâre de Guvern. Mai mult, avem rezoluția UE care menționează că acest pașaport nu poate limita drepturile celorlalți, nu poate discrimina, ceea ce se întâmplă acum. Am înțeles că azi Bucureștiul e în roșu. Nu mai aveți cum să vă faceți congresul. Slavă Domnului, rămâne Cîțu la guvernare. Altfel, venea Orban”, a spus Diana Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului.

Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România: „Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”
„Toată lupta pentru recuperarea drepturilor… Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. Dumneavoastră instituiți dictatura! E dictatură! E rușinos că vorbim așa ceva”, a mai spus Diana Şoşoacă.

De asemenea, Rodica Boancă, senator AUR, a spus că partidul pe care-l reprezintă va vota împotrivă. „AUR va vota împotriva acestei mizeii. Pe procedură, solicit președintelui să amâne votul și dezbaterea pentru că sala e goală”, a spus Boancă.

Certificat verde obligatoriu în şcolile din Italia. Mihaela, profesoară româncă la o şcoală din Milano: „Nu avem niciun cadru didactic nevaccinat”
Anca Dragu, președintele Senatului, a replicat: „Este decizia liderilor de a avea sesiune de vot azi pe acest punct de pe ordinea de zi. Solicitarea dumneavoastră nu se întemeiază”.

Votul pentru pasaportul sanitar covid-19!Pnl-usr-udmr pentru 45 voturiSenator independent Diana Iovanovici-Sosoaca a…

Posted by Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial on Wednesday, September 22, 2021

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îndeamnă cetăţenii să iniţieze demersuri pentru anularea în instanţă a hotărârii Guvernului 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital COVID.

Senatul a aprobat în final miercuri proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă privind implementarea tehnică a certificatului digital COVID, ca prima cameră sesizată. Doar senatorii AUR au votat împotriva acestei iniţiative.