Diana Şoşoacă, scandal în parlament pe tema legii educaţiei sexuale: „Bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Asta vreţi prin trimiterea la comisii?” VIDEO

Senatul a decis miercuri, 3 februarie, retrimiterea la comisia de fond a propunerii legislative privind educaţia sexuală în şcoli. Vechea majoritate parlamentară reuşise să introducă în lege mai multe amendamente, care dădeau părinţilor mai multă putere de decizia pe acest subiect, însă preşedintele Iohannis a atacat la CCR lege şi, ulterior, a cerut reexaminarea.

04 feb. 2021, 12:00
Diana Şoşoacă, scandal în parlament pe tema legii educaţiei sexuale: „Bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Asta vreţi prin trimiterea la comisii?” VIDEO

Diana Şoşoacă a citit în plen dintr-un document în care sunt detaliate standardele de educaţie sexuală în UE, făcând referire la anumite capitole pe care nu le consideră potrivite pentru copiii de vârste foarte fragede.

”Discutăm despre educație sexuală. S-a gândit cineva vreodată să se uite la standardele pentru educatia sexuala in Europa? Exista un document. Bucuria si placerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Dreptul de a explora identitatile de gen la 0-4 ani, asta vreti sa faceti prin trimiterea la comisii?

Descoperirea corpului si a propriilor organe genitale, sentimente sexuale, excitarea ca parte a tuturor sentimentelor umane, acestea ar trebui sa fie sentimente pozitive, nu trebuie sa includa constrangerea sau ofensa. Mergem mai departe la 6-9 ani – sexul inclusiv pe internet, autostimularea”, a spus Diana Șoșoacă în plen.

Diana Şoşoacă şi AUR susţin nevoia de educaţie sexuală, dar cu accent pe familie şi creşterea natalităţii

Partidul AUR se arată împotriva ideologiei de gen, pe care o consideră „o aberaţie teoretică”, şi subliniază că o naţiune nu are şanse să supravieţuiască „decît dacă îşi cultivă tiparul clasic al familiei obişnuite”, scrie Adevarul.

„Familia este celula de bază a oricărei societăţi viabile. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine şi să apere familia. Doctrina A.U.R. consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiştilor neomarxisti. Aşa cum un organism nu se poate păstra în viaţă decît dacă îşi conservă sănătatea celulelor, tot astfel o naţiune nu are şanse de supravieţuire decît dacă îşi cultivă tiparul clasic al familiei obişnuite.

Familia nu este obiect de controverse decît pentru cei care vor să o distrugă sub pretext de remaniere modernă. Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule. De aceea, în concepţia A.U.R, familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat. E a fost rezolvată cu mult înainte să apărem noi, generaţia din a cărei indignare s-a născut actuala A.U.R”, se arată în statutul partidului.

AUR mai vorbeşte şi despre prevenirea unei „catasfrofe demografice”, explicând că, pentru a scădea rata de mortalităţii infantile, avortului şi abandonului este nevoie, printre altele, şi de „instituirea unui program de educaţie sexuală în rândul adolescenţilor, dar şi de educaţie pentru sănătate dedicat femeilor însărcinate”.

Citeşte şi: Clotilde Armand şi-a pierdut controlul în primărie! A ameninţat-o pe liberala Ramona Porumb, viceprimar, că o dă afară din birou şi o mută în altă clădire!