Diana Șoșoacă și-a recompensat soțul pentru munca depusă la cabinetul său de avocatură. Ce post ocupă Silvestru Șoșoacă și ce salariu are

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă și-a recompensat soțul pentru munca depusă și i-a triplat salariul în doi ani. Silvestru Șoșoacă ocupă un rol de secretară la cabinetul de avocatură al soției, cea care susține familia financiar din toate punctele de vedere.

10 sept. 2023, 15:01
Diana Șoșoacă și-a recompensat soțul pentru munca depusă la cabinetul său de avocatură. Ce post ocupă Silvestru Șoșoacă și ce salariu are

Diana Șoșoacă, șefa partidului SOS România, și-a promovat soțul în poziția de prim-vicepreședinte al acestei formațiuni politice. Silvestru Șoșoacă mai este și secretară la cabinetul de avocatură al senatoarei independente, funcție pentru care primește un salariu de trei ori mai mare decât la momentul debutului.

Citește și: Diana Şoşoacă anunţă o catastrofă mai mare decât cea de la Crevedia. „Va fi dezastru!”

Diana Șoșoacă i-a mărit leafa soțului pentru postul de secretară

Potrivit declarațiilor de avere din iunie și decembrie 2021, Dumitru Silvestru Șoșoacă a avut un venit anual de doar 6.994 de lei, în calitate de „secretar” la cabinetul de avocatură al soției sale, Diana Șoșoacă. Aceste declarații se referă la anul fiscal 2020.

În declarația de avere din 2022 însă, care se referă la anul fiscal 2021, Silvestru Șoșoacă a câștigat 16.651 de lei, tot din poziția de secretar. În 2023, senatoarea Diana Șoșoacă i-a mai acordat un bonus substanțial soțului, astfel încât acesta a câștigat, în anul fiscal 2022, un total de 18.288 de lei, potrivit defapt.ro.

În mai 2023, Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, fostă membră a partidului AUR, a fost condamnat pentru ultraj la 180 de zile de „amendă-închisoare”, dar decizia nu este definitivă. Soțul Dianei Șoșoacă trebuie să plătească 18.000 de lei către statul român, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 100 de lei. În caz contrar, pedeapsa se va transforma în închisoare cu executare, adică 6 luni. El este acuzat că l-a agresat pe polițistul Gheorghe Teodor Bălășoiu, venit la cabinetul de avocatură al senatoarei după ce aceasta ar fi sechestrat o echipă de jurnaliști italieni de la Rai Uno și pe jurnalista româncă Delia Marinescu.

Diana Șoșoacă și-a făcut propriul partid, după ce a fost dată afară din formațiunea politică a lui George Simion, partidul AUR. Dacă înainte luptau umăr la umăr contra nedreptăților din țară, acum senatoarea este cel mai mare dușman al lui George Simion, lansând acuzații dintre cele mai dure.

„George Simion răspunde la comanda PSD-ului. Păi nu s-a întâlnit cu Dîncu, după ce a intrat în Parlament? S-a întâlnit cu domnul Ponta, de la care-și ia notițe. E prieten cu domnul Coldea. Hai să-l întrebăm cine i-a făcut partidul, pentru că s-au aflat foarte multe, între timp. Eu am fost dată afară în februarie 2021 și atenție, vreau să le spun tuturor – știți ce face la țară conducerea AUR? Spune că eu sunt membră AUR. E o minciună! Sunt președinta partidului SOS România, pe care l-am înființat de un an de zile. Din AUR am fost dată afară la 10 februarie 2021, la nici măcar două luni de când am intrat în Parlament”, a declarat Diana Șoșoacă, la Realitatea.

Citește și: Remus Pricopie, Rector SNSPA: „Rolul de voce politică a lui Putin la Bucureşti e interpretat de AUR, George Simion şi Diana Şoşoacă”