DIESELGATE. Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania

DIESELGATE. Procurorii din Braunschweig (Germania) au deschis o nouă investigație privind evaziunea fiscală, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a manipulat datele privind emisiile poluante.

24 nov. 2015, 15:37
DIESELGATE. Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania

DIESELGATE. În 3 noiembrie, VW a admis că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. Aceste dezvăluiri privind economia de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon, care, conform VW, reprezintă un risc economic evaluat la aproximativ două miliarde de euro, au adâncit criza cu care se confruntă grupul german. Suma include și plățile către guverne pentru veniturile lipsă din taxe.

În Germania, șoferii plătesc taxe mai reduse dacă dețin mașini cu un nivel al emisiilor mai scăzut. Echiparea mașinilor VW cu softul care permite mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale, ar putea determina autoritățile germane să solicite companiei să ramburseze veniturile fiscale pierdute în urma utilizării softului.

Citeşte şi Scandalul Volkswagen ia amploare: Alte 85.000 de maşini Audi fabricate în 2009, echipate cu softul ilegal

Procurorii din Braunschweig investighează oficial nivelul emisiilor la vehiculele VW cu motoare diesel. Este necesară o anchetă separată deoarece acuzațiile implică alte modele și alte persoane. Sunt investigați cinci suspecți, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Klaus Ziehe, fără a-i nominaliza pe cei cinci.

Investigatorii se concentrează pe evaziunea fiscală, dar ar putea fi vorba și de fraudă, a avertizat Klaus Ziehe.

Citeşte şi DIESELGATE. Volkswagen a falsificat şi în Europa rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor Diesel

Reprezentanții VW au recunoscut luna trecută că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel cu motoare de patru cilindri vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.


loading...
Partenerii noștri