Dieta 5:5:5: Cum să slăbeşti mâncând 5 mese pe zi

Dieta presupune să mănânci 5 mese pe zi, la ore fixe, micșorând astfel porțiile de mâncare și senzația de foame. Mai mult, acest regim promite să slăbești până la 5 kilograme în două săptămâni, dacă nu uiți să consumi și cele 5 fructe și legume recomandate zilnic.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 14:29
Dieta 5:5:5: Cum să slăbeşti mâncând 5 mese pe zi

Dieta, concepută de un nutriționist american, Angela Dowden, încurajează adepții să mănânce de 5 ori pe zi și să includă în regim 5 fructe și legume în fiecare zi. Astfel, în 14 zile, vei slăbi 5 kilograme.

Mănânci mai multe fructe, slăbești mai mult

Ideea de bază din spatele dietei 5: 5: 5 este foarte simplă – este vorba de a mânca mai sănătos, mai multe fructe și legume (cel puțin 5 porții pe zi) – cu un conținut de fibre mare, care te ajută să scapi de senzația de foame și îți oferă aportul necesar de energie pentru a nu fi tentată să renunți. mai mult, se bazează pe ideea că o rutină în ce privește programul meselor te ajută să mănânci mai puțin.

Și ce este cel mai interesent, e că aceste principii de alimentație sănătoasă reduc riscul de boli de inimă și cancer în timp ce îți oferă energia de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice fără să te simți slăbită.

Citeşte şi  Ce e bine să mănânci sau să eviţi în funcţie de grupa de sânge

Mănâncă puțin și des

Acest principiu a fost mult timp considerat cea mai bună metodă pentru ca cei care sunt la dietă să se mențină pe drumul cel bun. Expertul în nutriție al lui Jennifer Aniston a dezvăluit cu ceva timp în urmă că acest crez a fost adoptat și de actriță, care și-a propus să mănânce „cinci mese mici, dar nutritive” în fiecare zi, bazându-se pe ingrediente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, peștele și semințele de chia.

În același timp, un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition arată că femeile care mănâncă neregulat consumă mai multe calorii, iar arderile sunt mai lente decât în cazul celor care mănâncă 5 mese mici și regulate pe zi.

Simplu și sănătos

Un meniu tipic atunci când ții dieta 5: 5: 5 ar putea include un pumn de afine și un iaurt cu felii de kiwi, la micul dejun, file de somon fiert în apă cu salată și sos de iaurt,pentru masa de prânz, și o porțe de carne de vită la grătar cu o mână de orez fiert, pentru cină.

Ca gustare poți mânca o banană sau o mână de nuci și stafide – deși este indicat să eviți gustările prea aproape de ora mesei. De asemenea, nu uita că porțiile trebuie să fie mai modeste.

Totodată, trebuie să renunți la băuturile dulci sau acidulate și să verifici etichetele produselor înainte de a le cumpăra, pentru a nu avea zaharuri și grăsimi ascunse. Este important de remarcat faptul că orice produs care are peste 22g de zahăr sau 5g de grăsimi saturate per 100g ar trebui evitat – dar, spre deosebire de multe dietă populare, nu este nevoie să numeri caloriile.

Dieta călugărilor japonezi: Slăbești 10 kg în 10 zile