Dieta anti-cancer: Ce alimente trebuie să consumăm pentru a ţine boala departe de noi

Numeroase studii au fost efectuate pe tema prevenției cancerului, concluzia unanimă a oamenilor de știință fiind că alimente care să prevină această boală chiar există și sunt eficiente.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 11:11
Dieta anti-cancer: Ce alimente trebuie să consumăm pentru a ţine boala departe de noi

Ele conțin nutrienți și compuși speciali care acționează asupra corpului chiar mai bine decât medicamentele, fără vreun efect advers. Iată ce ar trebui să consumi mai des, conform Caring.com:
 
Fructe de pădure
 
Fructele micuțe, aromate și puternic colorate sunt pline de fitochimicale, care protejează de diversele tipuri de cancer.
 
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Florida a arătat, spre exemplu, că ingredientul activ din fructele de acai distruge celulele canceroase. Și afinele și chiar strugurii conțin compuși care fac celulele tumorale să se autodistrugă.
 
Merișorul ar trebui să fie un fruct nelipsit din alimentația femeilor, el prevenind și chiar vindecând cancerul ovarian. Studiile arată că tumorile care devin imune la chimioterapie își pierd în timp din rezistentă dacă sunt expuse la compușii aflați în merișor, așa că pot fi distruse.
 
Ceaiul verde
 
Una dintre cele mai studiate ingrediente conținute de plante este catehina, care se află din plin în ceaiul verde și previne și reduce tumorile mamare. Cercetătorii de la Universitatea din Mississippi spun că două căni pe zi sunt mai mult decât binevenite.

Citeşte mai mult pe ziare.com.