Dieta Atkins, preferata vedetelor de la Hollywood. Nutriționiștii dezvăluie și pericolele ascunse

Dieta Atkins este preferata vedetelor de la Hollywood, pentru cantitatea mare de proteine pe care se bazează. Însă, a stârnit și controverse, unii medici spun că reprezintă un pericol pentru sănătate dacă este ținută pe termen lung, deoarece poate duce la apariţia deficienţelor de vitamine şi minerale

26 mai 2023, 12:31
Dieta Atkins, preferata vedetelor de la Hollywood. Nutriționiștii dezvăluie și pericolele ascunse
Dieta Atkins, preferata vedetelor de la Hollywood

Dieta Atkins, preferata vedetelor de la Hollywood. Alimentele care conţin carbohidraţi complecşi furnizează organismului nu doar substanţe nutritive, ci şi vitamine, minerale şi antioxidanţi. Odată cu reducerea consumului de carbohidraţi, organismul este privat în mare parte de aceste substanţe, ceea ce duce la apariţia unor deficiențe.

Acestea pot conduce la stările prelungite de oboseală, insomnia şi anemia. Bolile cardiovasculare reprezintă un alt efect negativ al dietei Atkins, însă nu apar la toate persoanele care ţin această dietă restrictivă.

Dieta Atkins încurajează consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, ceea ce duce la creşterea nivelului de colesterol, la înfundarea arterelor şi la alte afecţiuni cardiovasculare.

Totodată, acest regim poate cauza în timp probleme la rinichi şi ficat, întrucât aceste organe sunt forţate să facă faţă unei cantităţi prea mari de proteine. Înainte de a începe dieta Atkins, este recomandat să ceri sfatul medicului, pentru a afla dacă starea de sănătate îţi permite să urmezi un astfel de regim.

Citește și: Ce dietă ține Teo Trandafir după ce a slăbit 60 de kilograme: „Îl practic fără să vreau”

Dieta Atkins, preferata vedetelor de la Hollywood

Kim Kardashian este doar una dintre vedetele care au apelat la dieta Atkins. Un reprezentant Atkins cu care vedeta colaborează a spus ce a mâncat Kim: „Mănâncă multe proteine, grăsimi sănătoase precum cele din nuci şi avocado, carbohidraţi, fructe, legume şi brânză. Vrea să fie o mamă sănătoasă, nu să îşi altereze laptele cu regimuri de slăbit. De aceea, s-a apucat de dieta Atkins, după ce a primit acordul medicului„.

Dieta Atkins este un regim alimentar prin care se urmăreşte menţinerea unui nivel constant de zahăr în sânge reducând astfel poftele pentru anumite alimente şi scăderea în greutate prin arderea depozitelor de grăsime.

Această dietă se desfăşoară în patru etape pe care le vom prezenta în continuare în detaliu, iar în prima etapă, cea mai agresivă, corpul poate pierde în greutate până la 6 kilograme în funcţie de constituţia fiecărui individ în parte. De asemenea cele patru etape sunt stabilite în aşa fel încât să se obţină rezultate sigure, pe termen lung.