Dieta bogată în fibre te ajută să slăbeşti sănătos

Un nou studiu clinic a concluzionat faptul că o alimentaţie bogată în fibre poate oferi beneficii pentru sănătate fiind în acelaşi timp mai uşor de urmat decât alte regimuri de slăbire.

20 feb. 2015, 08:22
Dieta bogată în fibre te ajută să slăbeşti sănătos

Persoanele care au participat la acest studiu au adaugat mai multe fibre in dieta lor normala si astfel au pierdut in greutate, tensiunea arteriala a scazut, iar nivelul de zahar din sange a fost redus – toate fiind legate de prevenirea diabetului si imbunatatirea starii de sanatate.

Pierderea in greutate nu a fost la fel de dramatica si rapida ca la persoanele ce urmeaza o dieta mai complexa, insa cercetatorii sustin ca rezultatele lor sunt incurajatoare pentru cei ce nu doresc sa-si schimbe radical stilul de viata.

Citeşte şi Dieta cu ierburi aromatice. Cum funcţionează

Studiul finantat de catre U.S. National Institutes of Health a inclus 240 de adulti cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2. Oamenii de stiinta le-au cerut sa-si schimbe dieta timp de un an.

Jumatate dintre acestia au fost rugati sa creasca aportul de fibre la cel putin 30 de grame pe zi. Ei le-au obtinut doar din alimente, nu din suplimente, consumand multe fructe, legume si alimente cereale integrale. Alimentele bogate in fibre au multe vitamine si alte elemente nutritive esentiale, astfel ca asigura multe beneficii pentru sanatate.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cum să mănânci ca să slăbeşti: Sigur nu ştiai aceste lucruri!