Dieta care are grijă de tiroidă

Include aceste alimente în meniul tău zilnic. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta, mai precis pentru sănătatea glandei tiroide.

RomaniaTV.net
21 iul. 2016, 12:58
Dieta care are grijă de tiroidă

Numărul cazurilor de tulburări ale glandei tiroide a crescut în ultimii ani, iar medicii specialiști recomandă schimbarea stilului de viață cu totul sau, măcar, să faci anumite modificări în regimul alimentar. Pe lângă dietă, ar fi bine să faci zilnic exerciții fizice, care să permită glandei tiroide să funcționeze la capacitate maximă. Iată ce produse ar trebui să se găsească în bucătăria ta!

Alimente cu iod

Surse bune de iod sunt fructele de mare, precum scoici, creveți, stridii, somon și sardine, sarea de mare iodată, ouăle, sparanghelul, fasolea, ciupercile, spanacul, semințele de susan, usturoiul.

Alimente bogate în seleniu

Include în dieta ta nuci braziliene, ciuperci, ton, organe, precum ficat, inimă, carne de vită, soia, semințe de floarea-soarelui.Alimente bogate în zincCele mai importante alimente care conțin zinc sunt stridiile proaspete, sardinele, carnea de vită, de miel, de curcan, soia, mazărea, cerealele integrale, nucile, rădăcina de ghimbir, semințel de floarea-soarelui, nucile pecan și cele braziliene, migdalele și siropul de arțar.

Citeşte şi  Sânzienele, leac pentru tiroidă

Alimente bogate în cupru

Ca să îți iei doza zilnică recomandată de cupru, trebuie să mănânci carne de vită, stridii, ciocolată neagră, ciuperci cum sunt cele shiitake, semințe de floarea-soarelui, pastă de tomate, orz, nuci, fasole verde, soia, fasole albă și năut.

Alimente bogate în fier

Fierul este, de asemenea, important în dieta benefică glandei tiroide. Acesta se găsește în stridii, fasole albă, melasă, carne de organe, soia, semințe de dovleac, linte și spanac.

Aceste semne la care nu te-ai fi gândit îţi spun că ai probleme cu tiroida!