Dieta care face furori în Occident. Iată cum să slăbești ușor și să ai rezultate de lungă durată cu DIETA MIND

Dieta MIND face furori în tot Occidentul și este cel mai nou regim de slăbire. Aceasta soluție promite o slăbire sigură, de durată, și mai important decât orice, sănătoasă.

03 oct. 2021, 21:08
Dieta care face furori în Occident. Iată cum să slăbești ușor și să ai rezultate de lungă durată cu DIETA MIND

Dieta care face furori în Occident. Este un mix între dietele mediteraneană și DASH, iar principalul sau scop a fost inițial de a menține sănătatea creierului și de a preveni instalarea maladiilor neurodegenerative.

Dieta care face furori în Occident. Iată cum să slăbești ușor și să ai rezultate de lungă durată cu DIETA MIND

Pentru că nu a fost creată special pentru o reducere impresionantă a greutății, slăbirea este un beneficiu secundar al acestei diete. Așadar, nu te aștepta să pierzi în câteva săptămâni zeci de kilograme, ci privește dieta MIND mai mult ca pe o schimbare în bine a modului de viață.

Iată cele 10 alimente pe care se bazează dieta MIND:

• Legume verzi, cu frunze: șase sau mai multe porții pe săptămână. Poți consuma kale, spanac, legume gătite și salate.
• Toate celelalte legume: încearcă să mânânci o altă legumă în plus față de legumele cu frunze verzi, cel puțin o dată pe zi. Cel mai bine este să alegi legume fără amidon, deoarece acestea au o mulțime de substanțe nutritive, cu un număr redus de calorii.
• Fructe de pădure: Mănâncă fructe de pădure cel puțin de două ori pe săptămână. Căpșunele, afinele, zmeura, căpșunele și murele sunt pline de antioxidanți.
• Nuci: încearcă să consumi cinci porții de nuci sau mai multe în fiecare săptămână. Creatorii dietei MIND nu specifică ce fel de nuci să consumi, dar este cel mai bine să variezi tipul pe care îl alegi, pentru a obține o varietate de substanțe nutritive.
• Ulei de măsline: utilizează uleiul de măsline ca principal ulei pentru gătit.
• Cereale: cel puțin trei porții pe zi. Alege cereale integrale, cum ar fi fulgi de ovăz, quinoa, orez brun, paste integrale de grâu și pâine integrală 100% din grâu.
• Pește: mănâncă pește cel puțin o dată pe săptămână. Cel mai bine este să alegi pești grași precum somonul, sardinele, păstrăvul, tonul și macroul pentru cantitățile lor ridicate de acizi grași omega-3.
• Fasole: include fasole, linte și soia în cel puțin patru mese pe săptămână.
Carne de pasăre: înceacă să consumi pui sau curcan cel puțin de două ori pe săptămână. Reține că puiul prăjit nu este încurajat în dieta MIND.
• Vin: nu mai mult de un pahar zilnic! Atât vinul roșu, cât și cel alb pot aduce beneficii creierului. Cu toate acestea, multe cercetări s-au concentrat asupra resveratrolului, care se găsește în vinul roșu, care poate ajuta la protejarea împotriva bolilor neurodegenerative.

Citește și: Dieta pentru o inimă sănătoasă. Previne bolile cardiovasculare şi scade tensiunea arterială