Dietă: Ce trebuie să arunci din frigider dacă vrei să ţii cură

Renunţă la alimentele numite "bombe calorice", deoarece te împiedică să slăbeşti! Descoperă care sunt acestea şi cu ce alternative să le înlocuieşti!

21 ian. 2015, 04:28
Dietă: Ce trebuie să arunci din frigider dacă vrei să ţii cură

Ţi-ai propus să dai jos câteva kilograme şi nu ştii care sunt alimentele cele mai periculoase pentru dietă? Trebuie să le cunoşti şi apoi să faci curăţenie în frigiderul tău, deoarece astfel nu vei fi tentată să le consumi şi vei urma un regim alimentar sănătos care te va ajuta să slăbeşti.

Iată ce nu trebuie să ai în frigider dacă vrei să slăbeşti:

1. Untul

Înlocuieşte grăsimile saturate din unt cu grăsimile bune din avocado sau uleiul de măsline extravirgin, deoarece sunt esenţiale în procesul de slăbire. Încearcă să limitezi foarte mult consumul untului, deoarece el conţine grăsimi saturate care dăunează inimii atunci când este consumat în cantităţi mari şi des. 

În plus, el este un produs hipercaloric, iar în combinaţie cu pâinea albă este o soluţie proastă pentru micul dejun dacă vrei să slăbeşti. 

Alternative sănătoase: În schimb, nutriţioniştii recomandă includerea grăsimilor bune care te ajută la slăbit. Principalele surse de grăsimi bune sunt: avocado, nucile româneşti, seminţele de dovleac, uleiul de măsline extravirgin, seminţele de in, somonul, heringul, sardinele. 

2. Sucuri carbogazoase

Le gustăm cu toţii, însă dacă vrei să slăbeşti ar trebui să stai departe de ele, deoarece conţin zahăr în exces. Nu te amăgi nici cu băuturile carbogazoase dietetice, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate.

3. Dressing-urile pentru salată, fără grăsimi

Nutrienţii din legumele pe care le consumi la o salată au nevoie de grăsimi bune pentru a fi absorbiţi corect, potrivit unui studiu apărut în publicaţia The American Journal of Clinical Nutrition. Rezultatele studiului au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume salatele acompaniate de sosuri fără grăsime (fat-free) nu beneficiază de licopenul şi betacarotenul din alimentele consumate, deoarece acestea nu sunt absorbite. Mai mult, în lipsa nutrienţilor necesari, vei resimţi mai repede senzaţia de foame şi vei fi tentată să faci alegeri alimentare proaste.

Alternative sănătoase:
 consumă salatele cu ulei de măsline/floarea soarelui/cânepă/rapiţă presat la rece, pune o jumătate de avocado în salata ta sau presară pe deasupra nucă zdrobită/seminţe de floarea-soarelui/seminţe de susan/seminţe de dovleac.

Citeşte pe eva.ro