Dietă: Cele mai bune 6 băuturi care te scapă de toxinele din corp

DIETĂ: Apa plată este esenţială, însă dacă-i adaugi şi zeamă de lămâie vei intensifica procesul de detoxifiere. Descoperă ce alte lichide trebuie să consumi!

15 ian. 2015, 04:27
Dietă: Cele mai bune 6 băuturi care te scapă de toxinele din corp

DIETĂ: Atunci când consumi lichidele potrivite ajuţi corpul să elimine mai uşor toxinele din corp. Acest lucru este valabil atâta vreme cât nu ai o dietă dezechilibrată şi nesănătoasă, ci încerci să faci alegeri alimentare cât mai naturale şi să stai departe de produsele procesate. Chiar dacă unii specialişti susţin despre detoxifiere că ar fi un mit, cu toţii sunt de acord cu faptul că un consum mare de apă plată, ceaiuri neîndulcite şi sucuri proaspete din verdeţuri/fructe/legume sunt esenţiale pentru o digestie sănătoasă şi are un efect benefic asupra organismului.

Ca să ajuţi rinichii să filtreze mai bine toxinele şi să le elimini iată care sunt cele mai bune băuturi pe care trebuie să te bazezi zilnic:

1.Apa cu lămâie

Apa plată este una dintre cele mai importante lichide pe care trebuie să le consumi pe parcursul zilei pentru a elimina toxinele din corp şi a îmbunătăţi digestia. Însă, atunci când o combini cu zeamă de lămâie, procesul de detoxifiere este mult mai intens. Lămâile conţin o cantitate mare de limonen, un antioxidant care ajută la eliminarea toxinelor din ficat. Pe lângă această substanţă, lămâile mai conţin binecunoscutul acid citric, care îmbunătăţeşte absorbţia unei molecule care favorizează eliminarea toxinelor.

2. Apă cu lime (lămâie verde)

La fel ca lămâile, lime ajută la eliminarea toxinelor datorită compuşilor din conţinutul lor. Însă, spre deosebire de lămâi, ele mai au ceva în plus: anumite substanţe care stimulează acţiunea unei enzime din ficat care este responsabilă cu eliminarea toxinelor care favorizează apariţia cancerului.

Consumă apă plată cu zeamă de lime pentru a te bucura de efectul protector al acestor fructe cu puteri miraculoase.

3. Ceaiul verde

Conţine polifenoli, adică nişte antioxidanţi care protejează corpul de cancer şi majoritatea bolilor grave. Consumă ceai verde de calitate în loc de cafea pentru a beneficia de efectele benefice!

Este de preferat să consumi ceaiul verde neîndulcit sau să foloseşti foarte puţină miere naturală de albine atunci când simţi nevoia de ceva dulce.

Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cofeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare, pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea.

Citeşte mai mult pe eva.ro