Dieta celor cinci mâini, secretul transformării spectaculoase a Millei Jovovich după cea de-a doua sarcină. A slăbit peste 20 kg

Actriţa de origine ucraineană Milla Jovovich este fericita mămică a trei copii şi la fel de fericita învingătoare în luptele cu kilogramele în plus. Pentru că, da, au fost nu mai puţin de trei lupte, câte una după fiecare sarcină.

18 feb. 2022, 08:47
Dieta celor cinci mâini, secretul transformării spectaculoase a Millei Jovovich după cea de-a doua sarcină. A slăbit peste 20 kg

Dieta celor cinci mâini este metoda de slăbire pe care actriţa din The Fifth Element și Resident Evil a mizat după a doua sarcină. După primul copil, şi-a revenit la forma de dinainte să rămână gravidă cu ajutorul dietei keto, a treia oară a apelat la un regim personalizat, realizat de ea însăşi.

Ne vom opri, însă, asupra dietei la care a apelat după a doua sarcină, întrucât este una nu foarte cunoscută. Dieta celor cinci mâini a ajutat-o şi pe Victoria Beckham să slăbească spectaculos.

Atenţie, însă! Fiind vorba despre o dietă restrictivă, înainte de a te apuca de ea, consultă-ţi medicul!

În ce constă dieta celor cinci mâini

Concret, această dietă presupune cinci mese pe zi luate, pe cât posibil, la aceleași ore. Cantitatea de alimente consumată nu trebuie să depășească o palmă. Este de preferat să se consume alimente sărace în calorii, cu indice glicemic mic. Maximum de calorii care pot fi consumate într-o zi este 1200 (1500 calorii în cazul bărbaților).

Citeste si Dieta cu care Kirstie Alley a slăbit 20 kg. Consuma zilnic 1.300 calorii

Regulile de aur ale dietei

  • Optează pentru alimente scăzute în calorii, cu indice glicemic mic
  • Consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi
  • Consumă ceai verde/negru și/sau cafea, neîndulcite

De-a lungul dietei, poţi consuma următoarele alimente:

  • peşte și fructe de mare
  • carne slabă, ocazional
  • ouă
  • lapte bătut, sana, chefir, brânză de vaci, iaurt grecesc
  • legume: ciuperci, broccoli, conopidă, varză, ridichi, țelină, pătrunjel, ceapă, roșîi, castraveți, fasole verde, sparanghel, varză de Bruxelles etc.
  • fructe cu indice glicemic mic (măr golden, fructe de pădure, căpșuni, cireșe s.a.)
  • semințe și oleaginoase (migdale, nuci, fistic, alune de pădure s.a., crude)

Foarte important este să nu depăşeşti cele 1.200 calorii (1.500 calorii în cazul bărbaţilor) permise. Nutriţioniştii spun că doar primele 3-5 zile ale dietei ar putea fi mai dificile, deoarece în acest timp corpul va primi mai puțină hrană decât în mod normal. După această perioadă, corpul se va adapta la noul stil de alimentație, iar senzaţia de foame va dispărea.

Pentru efecte optime, este recomandat să faci un minimum de activitate fizică pe parcursul detei.

Citeste si Cum a slăbit Silvia Dumitrescu 15 kg. Dieta fenomenală care a ajutat-o să topească multe kilograme, deşi are mari probleme cu tiroida