Dieta cu cereale are rezultate garantate. Slăbești 500 g pe zi fără să te înfometezi

Dieta cu cereale presupune consumul mai multor tipuri de cereale integrale. Cu ajutorul acestei cure de slabire poti pierde aproximativ 500 g intr-o zi. Dieta nu trebuie urmata mai mult de doua saptamani.

02 dec. 2020, 00:24
Dieta cu cereale are rezultate garantate. Slăbești 500 g pe zi fără să te înfometezi
Dieta cu cereale

Beneficiile consumului de cereale

Cerealele integrale contin si miezul atat de bogat in proprietati nutritive si vitamine din complexul B. Exemple de cereale integrale: orezul brun, hrisca, taratele, terciul (uruiala) de ovaz, popcorn, muesli, paste din faina integrala, orez salbatic, quinoa, secara.

Cerealele rafinate trec printr-un proces prin care pierd proprietatile nutritive ale miezului. Textura lor este mai fina si culoarea mai deschisa, dar se pierd in mare parte fibrele alimentare, fierul si vitaminele din complexul B. Exemple de cereale rafinate: faina alba, orezul alb.

Spre deosebire de cerealele rafinate, cereale integrale scad nivelul de colesterol rau si reduc riscul dezvoltarii bolilor de inima. Cerealele integrale sunt bogate in fibre, reducand riscurile aparitiei constipatiei si digestiei lente. Nutrientii din cerealele integrale furnizeaza organismului o cantitate importanta de vitamina B, inclusiv riboflavina, niacina, acid folic – substante necesare pentru mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Poti alege intre mai multe tipuri de cereale, cum ar fi quinoa, ovaz, orz, orez brun, bulgur, mei si hrisca. In cadrul dietei, vei consuma cereale cu lapte la micul-dejun si la pranz, iar cina consta in legume preparate fie sub forma de salate, fie la grill, langa care adaugi o bucata de carne gatita, de asemenea, dietetic.

Citeste si Dieta cu ceai de patrunjel. Mai putin cu 5 kg intr-o saptamana fara efort

Cum arata o zi din dieta cu cereale

Iata un exemplu de meniu pentru o zi din aceasta dieta:

Mic dejun: o portie de cereale cu lapte degresat, o cafea sau un ceai neindulcite;

Pranz: o portie de cereale cu lapte degresat, un suc de fructe preparat in casa sau apa plata;

Cina: piept de pui la grill, 150 g fasole verde, salata verde cu o lingura de ulei de masline.

Citeste si Dieta cu cafea verde favorizeaza slabirea accelerata

Intre mesele principale, poti opta pentru una din urmatoarele gustari: o portie de cereale cu lapte degresat/1 mar/1 portocala/100 g de ananas/o mana de fructe oleaginoase (fistic, migdale, caju, nuci neprajite)/un iaurt cu continut mic de grasimi/doua rondele de grau sau de orez expandat.

La cina, poti combina urmatoarele legume: rosii, castraveti, ardei, salata verde, sparanghel, broccoli, conopida, fasole verde, andive.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.