Dieta cu limonadă, apă cu sare şi ceaiuri

Aproape orice femeie își dorește să aibă o talie subțirică și încearcă tot felul de diete să ajungă la o greutate optimă. Te lupți și tu cu kilogramele în exces? Iată o dietă cu limonadă și nu numai.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 09:02
Dieta cu limonadă, apă cu sare şi ceaiuri

Oricine își dorește să piardă rapid colăceii de pe burtă și din alte zone ar putea încerca această dietă care se bazează pe consumul de lichide: limonadă fără zahăr; apă cu sare și ceaiurile cu efect laxativ.

Cum se ține
Înainte cu o seară de a începe regimul, bea un ceai cu acțiune purgativă. Poți încerca ceaiul de crușin sau ceaiul de volbură ori rochița rândunicii.

În prima zi, bea un pahar de limonadă pe stomacul gol. Pentru aceasta ai nevoie doar de apă plată și 2 lingurițe de zeamă proaspătă de lămâie sau poți încerca această rețetă: pe lângă cele 2 lingurițe de suc fresh de lămâie adaugi 1 vârf de cuțit de pudră de piper cayenne (e foarte iute) și 250 ml apă plată și amesteci bine. Ai mai putea, dacă ai la îndemână, să pui și 2 lingurițe de sirop de arțar pentru a mai combate din iuțeala piperului. Poți bea 8-12 pahare de limonadă pe zi.

În următoarele zile poți începe să bei dimineața un pahar cu apă caldă cu sare. Vei avea nevoie de 2 lingurițe de sare de mare neiodată ori sare roz de Himalaya și 250 ml apă plată încălzită în prealabil, nu fiartă. Amesteci bine până se dizolvă sarea. În acest lichid poți adăuga și 1 lingură de suc proaspăt de lămâie. Bei dimineața pe stomacul gol, dar atenție apa să fie călduță, nu fierbinte. După aceea așază-te pe pat și masează ușor burta în sensul acelor de ceasornic. Poți bea cam 6-12 pahare pe zi din acest preparat.

Plusuri și minusuri
Plusul ar fi că slăbești și elimini toxinele. De asemenea, vei avea o stare de bine, vei fi plin de vitalitate și optimism. Despre acest tip de regim s-a scris în cartea „The Master Cleanser” a lui Stanley Burroughs. Această cură de detoxificare te ajută să slăbești brusc, ceea ce nu e recomandat de medici. De asemenea, în timpul acestui regim strict nu vei consuma alimente solide și nici băuturi alcoolice. Vei pierde într-adevăr câteva kilograme în funcție de cât reușești să stai fără să mănânci și să bei doar aceste 3 băuturi, deoarece cura se ține 10 zile.

Pentru că nu vei mai avea de unde să-ți iei caloriile și vei bea multe lichide, va crește diureza. Vei elimina multă apă însă pe lângă faptul că vei slăbi vei pierde și masa musculară.

Atunci când ții un regim drastic și practic te înfometezi, nu mai mănânci proteine, fibre, iar grăsimea pierdută se va reface la loc în scurt timp după. Este posibil ca după cură să ai și un deficit de anumite vitamine și minerale.

Atenție!

Nu te apuca de această dietă fără să te sfătuiești înainte cu medicul de familie și cu un nutriționist. Este posibil să te anemiezi și să ți se facă rău. Este interzis femeilor însărcinate, celor care alăptează și pentru cei cu probleme de sănătate.

Reacții adverse
E normal ca dacă vei renunța pentru atâtea zile la o alimentație sănătoasă care conține pe lângă fructe și legume și carne slabă de curcan, pește, cereale integrale, lactate slabă, uleiuri cu grăsimi „bune” și treci brusc doar la consumul de lichide, organismul îți va da tot felul de semnale: dureri de cap, foame, oboseală.

După această perioadă va trebui să introduci treptat alimentele solide. Întâi vei începe cu sucuri și supe, apoi vei adăuga și fructe și legume, toate crude. De abia după câteva zile, vei începe să mănânci puțină carne slabă, dar fără lactate.

Află cum poți slăbi cu ajutorul supelor AICI