Dieta cu mămăligă, ideală pentru a slăbi rapid! Ce trebuie să consumi, MENIU pe 5 zile

A mâncat mămăligă timp de cinci zile pe săptămâna, vreme de o lună, iar rezultatele au fost spectaculoase. O spune o femeie care a încercat numeroase diete, însă aceasta chiar a funcționat. A dat jos 15 kilograme, respectând acest meniu.

15 mart. 2024, 22:30
Dieta cu mămăligă, ideală pentru a slăbi rapid! Ce trebuie să consumi, MENIU pe 5 zile

Dacă vrei să slăbești rapid până la venirea verii, urmează dieta cu mămăligă. Vei slabi până la 15 kilograme într-o lună, pentru a arăta perfect în costumul de baie.

În timpul acestei diete, care nu trebuie ținută mai mult de o luna, elimina complet din alimentație dulciurile și produsele de patiserie. Mezelurile și conservele sunt, de asemenea, interzise.

De asemenea, sunt interzise sucurile, chiar și cele naturale. Chipsurile, covrigeii, floricelele, biscuiții și fructele uscate trebuie eliminate și ele pe toată perioada dietei.

Excesul de greutate, pe lângă aspectul fizic, este și o problemă de sănătate. Prin urmare, încercați să găsiți o soluție adecvată pentru a rezolva această situație cât mai curând posibil, iar dieta cu mămăligă ţoine doar 5 zile.

 

Dieta cu mămăligă, Ziua 1

Mic dejun:

 mămăligă cu brânză slabă de vaci, o felie de cașcaval și un ou fiert.

Gustare: un măr.

Prânz: piept de pui la grătar cu 2 linguri de mămăligă și o salată verde cu puțin ulei de măsline, oțet, roșii, castraveți și ce legume îți mai plac.

Gustare: o mână de nuci sau o pungă mică de semințe de floarea soarelui fără sare.

Cină: O cană de iaurt cu cereale integrale.

Gustare: o banană.
Dieta cu mămăligă, metoda ingenioasă de slăbit care te ajută să scapi de 1 kg pe zi. Cum trebuie ţinută pentru rezultate optime

Ziua 2

Mic dejun:

 un castron de lapte cu mămăligă sau 2 linguri de smântână cu mămăligă și ou.

Gustare: un fruct.

Prânz: pește la grătar cu mămăligă și mujdei plus o salată verde cu de toate.

Gustare: 2 felii pâine prăjită cu o jumătate de avocado și roșii cherry.

Cină: brânză cu mămăligă.

Gustare: dacă e cazul, o mână de migdale.

Dieta cu mămăligă, Ziua 3

Mic dejun:

 un ou fiert cu mămăligă și brânză.

Gustare: o mână de migdale sau nuci plus un fruct.

Prânz: o farfurie de ciorbă de legume, găină sau văcuță, cu mămăligă.

Gustare: o felie de pâine integrală cu miere.

Cină: o salată verde cu o mână de paste integrale fierte, puțin ulei de măsline, sos de muștar și lămâie.

Ziua 4

Mic dejun:

 2 felii de pâine integrală cu omletă din 2 ouă, câteva măsline, un castravete și brânză slaba de vaci.

Gustare: un fruct.

Prânz: tocăniță de ciuperci cu mămăligă și o salată verde oricât de mare.

Gustare: un iaurt cu cereale.

Cina: o supă cremă cu crutoane.

Gustare: un măr.

Dieta cu mămăligă, Ziua 5

Mic dejun:

 mămăligă cu brânză și o lingură de smântână mai slabă.

Gustare: un măr.

Prânz: mămăligă cu 2-3 sărmăluțe.

Gustare: un măr

Cină: o salată cu de toate.

Gustare, dacă e cazul, o pungă de pufuleți.

Mămăliga cu brânză și smântână, despre care dr. Stroescu spune că e „ipsos pe oase”, deliciul tradițional românesc recomandată de Mihaela Bilic într-o zi de iarnă: „Ce poate fi mai curat și mai gustos?”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a analizat unul dintre cele mai delicioase preparate specifice bucătăriei tradiționale romaneşti: mămăliga cu brânză şi smântână. Mămăligă cu brânză și smântână este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească, iar în sezonul rece această combinație este ideală. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus de ce iubesc români atât de mult acestă mâncare.

Mămăligă cu brânză și smântână, deliciul tradițional românesc recomandat de Mihaela Bilic într-o zi de iarnă
Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, mămăliga, brânza și smântâna sunt alimente consistente, bogate în calorii și nutrienți, ceea ce le face alegerea potrivită într-o zi de iarnă.

„Mămăligă cu brânză și smântână, pe scurt MBS. Profit că s-a făcut frig afară ca să vă aduc aminte de rolul grăsimi: intră în compoziția fiecărei celule, de la creier până la piele, participă la sinteza de hormoni și ține și de cald. Ideal ar fi să variem sursele de grăsime din alimentație, să consumăm zilnic o lingură de ulei sau un cubuleț de unt sau o lingură de smântână. Or fi ele echivalente ca număr de calorii, dar compoziția în acizi grași diferă, iar rolul lor în organism e diferit.

Badea Maftei, românul care a trăit 148 de ani. Povestea fabuloasă a ardeleanului hrănit cu „lapte, brânză şi mămăligă” care a fost studiat de Ana Aslan
Smântâna e o grăsime aparte, fiind fermentată vine la pachet cu bacterii lactice, are efect probiotic și un plus pentru imunitate. Apoi e cremoasă, trăsătură responsabilă de inducerea plăcerii. Nu în ultimul rând are un gust complex, acid- dulce-acrișor, diferit de orice tip de grăsime. O smântână grasă are 25% grăsime și restul apă, spre deosebire de ulei care are 100% grăsime. De ce să alegeți o smântâna cu 25% grăsime? Pentru că este perfectă și la gust și la consistență: smântâna nu trebuie să fie nici unt, nici iaurt!

Smântâna merge cu sarmale și ardei umpluți, poate fi pusă în sosuri și în ciorbă, sau mâncată ca atare, cu un pic de sare și pâine prăjită. Dar nu putem vorbi despre smântână fără să pomenim de un preparat tradițional romanesc: mămăligă cu brânză și smântână sau pe scurt MBS”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.

Mămăliga cu brânză și smântână, un preparat preferat de români

Medicul nutriționist spune că mămăliga cu brânză și smântână este apreciată de români în primul rând pentru simplitatea sa. Acest preparat satisface și foamea și pofta de ceva bun.

„Nu știu dacă această combinație există și la alte popoare, ce știu este că românilor le place MBS. Și e normal să fie așa, din mai multe motive!

În primul rând simplitatea: ce poate fi mai curat și mai gustos decât o bucată aurie de mămăligă, lângă un colț de brânză, cu o lingură de smântână? De la copii până la bunici, acest fel de mâncare satisface și foamea și pofta de ceva bun.

Apoi e vorba de consistența cremoasă, care are rolul de a produce plăcere dincolo de conținutul de nutrienți. MBS este un confort-food, ne face bine la suflet pentru că este moale și onctuoasă.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă. Beneficiile uluitoare asupra sănătății

Nu în ultimul rând brânza conține triptofan, un precursor de serotonină care dă starea de bine la nivel cerebral. Iar asocierea dintre brânză și mămăligă, adică carbohidrați, favorizează și accelerează conversia triptofanului în serotonină! Singurul lucru care rămâne de hotărât este dacă alegeți brânză proaspătă sau telemea… care să acompanieze smântâna și mămăliga”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.

Adevărul despre mămăliga cu brânză! Dr. Virgiliu Stroescu: E ipsos pe vase

Dr. Virgiliu Stroescu a spus adevărul despre mămăliga cu brânză! Medicul dezvăluie o altă informație greșită despre un aliment preferat de români, care crește periculos nivelul de colesterol – o presupusă mare otravă pentru organismul uman.

Medicul renumit a subliniat că acest preparat adorat de români pentru gustul său absolut delicios este extrem de periculos, deoarece poate influența în mod negativ nivelul colesterolului. Este vorba despre renumita  combinație: mămăligă cu brânză rasă, smântână, unt și ouă ochiuri.

Medicul Virgil Stroescu a explicat că preparatul este gustos, dar a subliniat că este important să se analizeze situația. El a menționat că colesterolul este considerat cea mai mare problemă pentru organism și pentru planetă. Acesta a explicat că ciclopentanoperhidrofenantreno este gruparea responsabilă de producerea colesterolului. Aceasta funcționează ca un fel de ipsos pentru vase. Astfel, când un vas este deteriorat, colesterolul vine să-l repare.

De asemenea, medicul a adăugat că din colesterol se produce vitamina D și hormonii, însă cantitatea necesară este produsă de ficat.

El a menționat că propriul său organism produce colesterolul în cantitatea corectă, dar atunci când consumă carne primită de la o vacă, colesterolul său crește. Medicul a evidențiat faptul că laptele, brânza, ouăle și alte produse de origine animală conțin colesterol, în timp ce produsele vegetale nu conțin colesterol, dar oferă fibre vegetale care sunt extrem de benefice.

”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu.
Acesta a explicat de ce este nocivă este carnea din galantare pentru organismul uman: ”Dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede?

Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul.

Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă pui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigeni”, a mai spus medicul.