Dieta cu miere de albine, rezultate fantastice. Cum să slăbeşti şase kilograme într-o lună şi să te protejezi de boli

Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti cel puţin şase kilograme în doar o lună de zile, dieta cu miere de albine are o mulţime de alte beneficii pentru sănătate.

17 ian. 2022, 14:46
Dieta cu miere de albine, rezultate fantastice. Cum să slăbeşti şase kilograme într-o lună şi să te protejezi de boli

Dieta cu miere de albine este extrem de sănătoasă şi foarte eficientă. Pe lângă faptul că scapi de kilogramele în plus, această dietă reduce riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare, diabetului şi chiar al Alzheimerului.

Dieta cu miere de albine, rezultate fantastice

Această dietă presupune o alimentaţie sănătoasă, bazată foarte mult pe mierea de albine.

Citeşte şi Dieta homeopată ce previne o boală cumplită. Ingredientul ce nu trebuie să lipsescă din alimentație

„Dacă evitați zahărul și mâncarea nesănătoasă și urmați dieta cu miere, veți slăbi 1,3 kilograme pe săptămână sau 6 kilograme pe lună. Veți dormi ca un prunc, arzând calorii pe timpul nopții. Și, ca un bonus special, veți fi mai fericiți și mult, mult mai sănătoși, deoarece creierul dumneavoastră nu mai este înfometat.

Aceasta înseamnă că nivelul stresului va scădea și veți face tot ce se poate pentru a vă proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și Alzheimer”, spune Mike McInnes, expert în nutriție, potrivit dcmedical.  

Iată ce presupune DIETA CU MIERE

Este esenţial să înlocuieşti tot zahărul din meniul zilnic cu miere, după care optaţi pentru carbohidraţi din făină integrală. Atenţie, o zi pe săptămână nu trebuie să consumaţi deloc carbohidraţi.

„Când mâncăm miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite în sânge și ajung întâi în ficat. Acolo sunt extrase particulele de fructoză, transformate în glucoză și ascunse în depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activează, totodată, mecanismele care atrag și mai multă glucoză în ficat. Asta înseamnă că depozitele de glicogen din ficat se umplu până la refuz – mult mai eficient decât atunci când mâncăm zaharuri obișnuite, motiv pentru care această rezervă de glicogen este mult mai stabilă decât una creată de zahărul simplu.

Deoarece zaharurile sunt extrase din sânge și depozitate în ficat, organismul nu are ocazia de a înregistra o creștere bruscă a nivelului de glucoză în sânge, iar pancreasul nu este nevoit să declanșeze secreția unor cantități mari de insulină. Mai mult, dacă mușchii dumneavoastră nu mai au combustibil și încep să golească rezervele de glicogen ale ficatului, mierea are capacitatea de a a reține acel glicogen și de a-l păstra pentru a fi folosit doar de creier”, mai spune nutriționistul Mike McInnes.

O altă regulă importantă în această dietă constă într-o băutură cu miere pe care trebuie să o consumi în fiecare seară, înainte de culcare. Potrivit nutriţionistului, că 2 linguri de miere luate înainte de culcare îți vor face somnul liniștit, iar organismul va consuma caloriile din alimentele mâncate peste zi.

Poate că cea mai importantă regulă a acestei diete constă în eliminarea alimentelor de tip junk-food. Evitaţi chipsurile, băuturile carbogazoase, dulciurile/ciocolata, alimentele prăjite, alimentele procesate, mâncarea de tip fast-food, prăjiturile și produsele de patiserie.

Citeşte şi Dieta cu care Jeni Nicolau a slăbit 20 kg. În trecut, cântăreaţa a fost la un pas de moarte din cauza unei celebre diete

Mierea de albine, beneficii pentru sănătate:

Vă prezentăm câteva motive pentru care ar fi bine să consumaţi miere de albine, indiferent dacă vreţi să slăbiţi sau nu:

Poate scădea tensiunea arterială;

Reduce nivelul glucozei din sânge;

Este un antioxidant excelent

Tratează  insomnia;

Protejează creierul

Poate îmbunătăți controlul greutății;

Influențează pozitiv memoria și capacitatea de a învăța – deoarece întreține funcțiile creierului;

Protejează stomacul – inhibă răspândirea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de  declanșarea ulcerului gastric;

Protejează ficatul;

Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii şi antitumorale.