Dieta cu murături. Cum te ajută să slăbeşti castraveţii, gogonelele şi varza murată

Dieta cu murături. Nimeni nu se gândea că cele mai consumate alimente din timpul iernii ajută în eliminarea kilogramelor în plus. Fie că iubeşti castraveţii muraţi, gogonelele sau varza murată, toate sunt sănătoase, au puţine calorii şi te ajută să slăbeşti rapid.

12 feb. 2022, 19:30
Dieta cu murături. Cum te ajută să slăbeşti castraveţii, gogonelele şi varza murată
Cum te ajută să slăbeşti castraveţii, gogonelele şi varza murată

Dieta cu murături este o variantă dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Atenţie însă, murăturile trebuie să fie în saramură şi nu în oţet! Cele din urmă conţin foarte mutle calorii şi pot face rău la stomac când sunt consumate în cantităţi mari.

Citeşte şi: Dieta cu murături. Cum te ajută să slăbeşti castraveţii, gogonelele şi varza murată

Dieta cu murături. Meniul pentru trei zile

În cele trei zile de dietă vei consuma aceleaşi alimente:

Mic Dejun: 2 oua fierte si salata de muraturi

Gustare: o portie de salata de muraturi.

Pranz: 300 de grame de piept de pui la gratar si salata de muraruri

Gustare: o portie de salata de muraturi

Cină: Peste afumat si o portie de salata de muraturi

Gustare: cu doua ore inainte se culcare, jumatate de portie de salata de muraturi.

Beneficiile consumului de murături

Murăturile nu sunt doar răsfăţ pentru papilele gustative. Ele au nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care mulţi dintre noi le ignoră.

Sunt bogate în antioxidanți. Aceştia lupta împotriva radicalilor liberi, substanțe chimice care distrug celulele și declanșează boli precum cancerul ori bolile de inima.

Ajută procesul de digestie graţie bacteriilor probiotice. Sunt bogate în vitaminele C, A, K și în minerale precum fier, calciu și potasiu.

Acestea întăresc sistemul imunitar, previn anemia, fortifică oasele și îmbunătăţesc vederea. Protejează ficatul. Murăturile au și o funcție hepatoprotectoare, scăzând toxicitatea de la nivelul ficatului.

Previn îmbătrânirea prematură. Datorită rolului lor de detoxifiere, murăturile previn îmbătrânirea pielii și întârzie apariția ridurilor