Dieta cu numărarea caloriilor. Slabeşti sănătos mâncând tot ce vrei în limita unui anumit număr de calorii

Dieta cu numararea caloriilor iti asigura o slabire sanatoasa si se recomanda a fi tinuta 30 de zile. La capatul acestei perioade, poti avea cu pana la 8-9 kg mai putin.

18 mai 2023, 09:38
Dieta cu numărarea caloriilor. Slabeşti sănătos mâncând tot ce vrei în limita unui anumit număr de calorii

Dieta cu numararea caloriilor nu este o metoda de slabire usor de urmat, intrucat necesita multa organizare si determinare, dar are rezultate garantate. De mare ajutor in adoptarea acestei diete este si faptul ca toate produsele alimentare au numarul de calorii pe care le contin afisat pe eticheta.

Dieta cu numararea caloriilor presupune consumul a minimum 1.200 kcal zilnic. Sub acest numar de calorii, slabirea se produce accelerat, iar dupa renuntarea la dieta apare efectul yo yo, adica acumularea rapida a kilogramelor de care tocmai ai scapat.

Pentru o slabire sanatoasa, ideal ar fi sa-ti monitorizezi aportul caloric de-a lungul catorva zile inainte de a incepe dieta. Din numarul de calorii pe care le consumi avand o alimentatie normala, scade 250-500 kcal. Rezultatul obtinut este aportul caloric pe care trebuie sa-l ai zilnic, de-a lungul dietei.

Cum tii dieta cu numararea caloriilor
Dieta cu numararea caloriilor iti asigura o slabire sanatoasa si se recomanda a fi tinuta 30 de zile. La capatul acestei perioade, poti avea cu pana la 8-9 kg mai putin, si asta fara sa te infometezi si, foarte important, fara sa acumulezi frustrari. Vei putea manca aproape orice atat timp cat te incadrezi in numarul zilnic de calorii. Sigur, cu cat vei alege mai multe alimente sanatoase si slabe caloric, cu atat vei putea manca mai mult.

Dieta rapidă prin care obții silueta mult dorită. Vara e aproape, dar poți scăpa de kilograme în doar 9 zile
In orice caz, privilegiaza proteinele din carnea slaba, lactatele, fructele si legumele. O zi pe saptamana, te poti rasfata cu ceva dulce, de preferat ar fi sa alegi un produs din comert pentru a avea controlul caloriilor. Cu toate acestea, atunci cand poftesti la ceva dulce, ideal ar fi sa optezi pentru fructe cu continut ridicat de zahar: banane, struguri, prune, nectarine, piersici, caise.

Dieta cu numararea caloriilor. Exemple de meniuri
Iata cateva exemple de meniuri care sa te inspire pe parcursul dietei. Acestea nu depasesc 1.300 kcal zilnic.

Dieta flexitariană, compromisul dintre vegetarieni și iubitorii de carne. Care sunt beneficiile unui astfel de stil de viață
Exemplul 1
Mic-dejun: 2 oua fierte, o felie paine integrala prajita, 50 g branza slaba de vaci, o rosie sau un castravete;

Gustare: un pumn de fructe oleaginoase neprajite: nuci, caju, migdale, alune de padure;

Pranz: ciorba de legume, 150 g piept de pui sau de curcan preparat la grill, o salata de legume cu o lingurita ulei de masline, sare si piper;

Gustare: un pahar mic de iaurt dietetic si un fruct;

Cina: o salata mare asortata cu bucatele de piept de pui sau cu bucatele de branza telemea;

Exemplul 2
Mic-dejun: o felie de paine integrala prajita, 50 g telemea de vaca, ½ avocado, o rosie;

Gustare: un fruct sau doua patratele ciocolata neagra;

Pranz: 100 g muschi de porc slab sau de vita, o salata mare asortata;

Gustare: o banana mare, o lingura unt de arahide;

Cina: 100 g piept de pui preparat la grill, o salata verde mare;

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.