Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbeşti sănătos

În general, uleiul de cocos este recomandat în tratamentele de frumusețe și în regimurile alimentare sănătoase. Cu toate astea, unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului este că te ajută să slăbești.

RomaniaTV.net
09 nov. 2016, 13:24
Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbeşti sănătos

Uleiul de cocos conține grăsimi saturate și este unul dintre uleiurile vegetale care nu se depun în organism, ceea ce înseamnă că este sigur pentru silueta ta. Un alt plus este acela că are punctul de ardere ridicat, de aceea este recomandat și la prepararea mâncărurilor (tocănițe, cartofi la cuptor, friptură). Acesta se găsește atât în formă lichidă, cât și solidă, în funcție de temperatura la care este ținut.

Beneficiile uleiului de cocos

Consumat simplu sau în alte preparate, uleiul de cocos reduce riscul de boli cardiovasculare și de a dezvolta cancer. În plus, acesta ajută la absorbția mineralelor în organism, reduce nivelul de colesterol rău, crește nivelul colesterolului bun și protejează ficatul.

Este indicată cura cu ulei de cocos în sezonul rece, datorită faptului că ajută și la creșterea imunității, în timp ce reduce apetitul. Totodată, ajută la accelerarea arderii grăsimilor.

Citeşte şi  Ce beneficii are combinaţia bicarbonat-ulei de cocos

Slăbești vizibil din prima lună

Potrivit unui studiu publicat în 2011 de National Center for Biotechnology Information Pharmacology, rezultatele sunt vizibile după o cură de doar 4 săptămâni. Participanții la studiu au slăbit 2,5 cm în talie după ce au consumat 30 ml de ulei de nucă de cocos, zilnic.

Aceștia nu au făcut exerciții fizice și nu au ținut o dietă anume, dar au ars grăsimile abdominale prin simpla adăugare în dieta lor a uleiului de cocos presat la rece.

Și vedetele au adoptat acest regim

Dieta are un succes nebănuit în rândul tinerelor, mai ales după ce actrița Jennifer Aniston a dezvăluit într-un interviu că nu este zi în care să nu consume ulei de cocos. De la noi, una dintre vedetele care susțin că își mențin silueta cu ulei de cocos este Dana Săvuică. Ea spune că se iau pe nerăsuflate 3 lingurițe de ulei de cocos, amestecate bine cu sucul de la o jumătate de lămâie.

Alte adepte ale dietei susțin că 1-2 lingurițe de ulei de cocos, luate înainte de prânz, fac minuni. Cel mai bine este să ții uleiul în gură 15 minute înainte de a-l înghiți. Pentru un gust mai acceptabil, ia-l în stare solidă.

Acesta este antibioticul natural care ucide și cea mai puternică infecție