Dieta DASH, uşor de ţinut şi eficientă

Dieta DASH înseamnă Dietary Approaches to Stop Hypertension, adică tratarea hipertensiunii cu ajutorul alimentaţiei şi este sprijinită de numeroase studii ştiinţifice.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 11:27
Dieta DASH, uşor de ţinut şi eficientă

Dieta DASH este de fapt un stil de viaţă sănătos care te ajută să previi sau să tratezi hipertensiunea, scade nivelul colesterolului şi are ca efect scăderea în greutate. Este o dietă uşor de ţinut pentru că nu îţi limitează porţiile, ci îţi spune ce ai voie să consumi, în ce cantităţi este indicat şi ce nu ai voie. În plus, îţi îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi îţi dă o stare de bine.

Dieta rapida aprobata de Dr. Oz

O altă caracteristică a dietei Dash este că impune reducere cantităţii de sodiu în alimentaţie şi creşterea cantităţii de potasiu, calciu şi magneziu consumat. Astfel, există 2 versiuni ale dietei care impun cantităţi diferite de sodiu în meniul zilnic: dieta DASH standard îţi permite să consumi până la 2300 mg sodiu pe zi iar dieta DASH săracă în sodiu limitează aportul de sodiu până la 1500 mg. Ambele variante sunt sub nivelul de sodiu pe care probabil că îl consumăm zilnic şi care ajunge până de 3500 mg pe zi

Dieta Dukan: 4 faze detaliate

Dieta DASH – alimente permise şi cantităţile indicate (regim de 2000 kca/zi)

Cereale integrale (caută pe pachet menţiunea 100% integrale): 6-8 porţii pe zi şi include pâinea, cerealele, orezul şi pastele.

Legume: 4-5 porţii pe zi, pentru aportul de vitamine, potasiu, magneziu şi fibre. Nu trebuie să le foloseşti doar ca garnitură ci şi ca fel principal de mâncare iar în preparatele mai complexe încearcă să scazi cantitatea de carne şi să o dublezi pe cea a legumelor. Nu le consuma prăjite, doar crude, fierte, înăbuşite sau pe grătar.

Citeste si despre alte alimente permise in dieta DASH pe Cosmopolitan.ro.