Dieta de 7 zile care te ajută să slăbeşti în timp ce dormi. Trezeşte-te cu 5 kilograme mai slabă

Poate ca suna prea frumos ca sa fie adevarat, insa a fost demonstrat stiintific faptul ca poti slabi dormind. Dr. Caroline Apovian, specialist in obezitate in cadrul Boston University School of Medicine, a descoperit ca, o dieta bogata in proteine are rolul de a accelera metabolismul peste noapte, ducand astfel la topirea grasimilor.

12 mart. 2015, 10:40
Dieta de 7 zile care te ajută să slăbeşti în timp ce dormi. Trezeşte-te cu 5 kilograme mai slabă

Specialistul spune ca, dupa prima noapte, poti da jos 900 de grame, iar pierderea in greutate va continua si in saptamanile urmatoare, pana la 4 kilograme.

„In prima noapte veti merge la somn, iar dimineata, dupa opt ore de somn, veti observa ca ati slabit aproape un kilogram. Daca veti continua sa dormiti suficient in fiecare noapte, nu veti mai avea acea senzatie de foame. Senzatia de foame apare atunci cand nu dormim suficient, ceea ce stimuleaza secretarea hormonului asociat foamei”, a explicat medicul Apovian pentru ABC News.

Citeşte şi Cele mai bune metode de detoxifiere a organismului pe cale naturală

Rolul somnului in slabire

Somnul joaca un rol important in slabire, deoarece in timpul noptii, organismul secreta doi hormoni ai apetitului alimentar: leptina, hormonul „bun”, si grelina, hormonul „rau”.

Pe scurt, in 8 ore de somn organismul secreta mai multa leptina, ceea ce iti va tine in frau pofta de mancare. Daca dormi putin si ai un somn agitat, corpul tau va secreta mai multa grelina, hormonul „rau” care va stimula apetitul.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.