Dieta de vis cu care Mara Bănică a slăbit 13 kilograme în doar două luni: „Mănânc de câte ori simt nevoia, de câte ori vrei, orice cantitate vrei, noapte, zi”

Dieta cu care Mara Bănică și-a transformat complet silueta, în doar două luni. Vedeta a urmat un regim strict, dar permisiv din punct de vedere al cantităților, însă nu și al alimentelor. Aceasta și-a explicat în detaliu pașii urmați pentru un corp armonios.

08 sept. 2023, 18:47
Dieta de vis cu care Mara Bănică a slăbit 13 kilograme în doar două luni: „Mănânc de câte ori simt nevoia, de câte ori vrei, orice cantitate vrei, noapte, zi”
Dieta de vis cu care Mara Bănică a slăbit 13 kilograme în doar două luni: „Mănânc de câte ori simt nevoia, de câte ori vrei, orice cantitate vrei, noapte, zi”

Mara Bănică și-a făcut publică dieta care a ajutat-o să slăbească considerabil, mai exact 13 kilograme, în doar două luni. Invitată în emisiunea La Măruță, de la Pro TV, jurnalista a explicat cum și ce a făcut pentru a topi kilogramele în plus care îi dădeau dureri de cap. Mai mult, ea susține că regimul urmat este unul extrem de sănătos și că nu te simți înfometat pe parcursul acestuia.

Citește și: Mara Bănică, dezvăluiri despre al treilea copil. Ce planuri are jurnalista: „Mai am niște ovule congelate”

Dieta cu care Mara Bănică a slăbit 13 kilograme în doar două luni

Mara Bănică a dat jos kilograme multe, 13 la număr, în timp record. În doar două luni, vedeta a ajuns la silueta de invidiat pe care și-a dorit-o mereu. Dieta propusă este inventată chiar de jurnalistă, care spune că și-a făcut efectele foarte bine. Despre aceeași dietă, Mara Bănică a vorbit și în urmă cu un an.

„E un program pe care eu l-am inventat, pentru că a mers pe mine, un program în care mănânci, pentru că  nicio dietă nu înseamnă înfometare. În momentul în care e înfometare, e foarte nasol. Organismul nostru are memorie, dacă eu nu-mi dau de mâncare și sunt momentele alea în care îmi e o foame de simt că leșin și bagi atunci, creierul zice să-și facă rezerve…Mănânc de câte ori simt nevoia…de câte ori vrei, orice cantitate vrei, noapte, zi, dar doar din anumite alimente”, a dezvăluit Mara Bănică, în emisiunea de la Pro TV.

Mara Bănică a mai ținut acest regim și în urmă cu ceva vreme, când a slabit 15 kilograme. Dieta jurnalistei ține 9 săptămâni, iar pe parcursul acestora trebuie consumate produse doar din anumite categorii alimentare, săptămânal.

„Săptămâna 1  (primele 4 zile):
Aceste produse pot fi consumate fără limite la orice oră:

– brânzeturi până la 7% grăsime (brânză de vaci slabă, cottage cheese, brânzică de vasă, brânză tip făgăraș, perle de brânză cu smântână) și lapte bătut.

– legume (numai în stare crudă): salată verde, roșii, castraveți, ridichi, varză, ardei gras, gogoșari, ardei iuți, conopidă, brocoli, ciuperci, dovlecei, fasolde verde, spanac, gulii, fenicul, țelină, ceapă, usturoi, sparanghel, anghinare, praz, andive, hrean și toate ierburile aromatice: mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, tarhon, dafin, oregano.

Se pot folosi: sare, piper, boia dulce / iute, scorțișoară, chimen, curry. În primele patru zile nu se vor consuma roșii. Mai sunt permise:

– 1 ou/zi (fiert, la Teflon, românesc)

– 200 gr fructe zilnic, în primele 4 zile numai mere dulci Goden Delicious.

– 2 lingurițe de ulei/zi. Nu contează felul uleiului. Nu e voie prăjit sau gătit, numai pentru salate.

– jumătate pahar de lapte dulce degresat/zi, numai în prima săptămână de dietă.

Obligatoriu! Se beau multe lichide. În primele patru zile se pot bea numai apă plată, ceai, cafea. După primele patru zile puteți adăuga apă minerată și răcoritoare dietetice (fără zahăr). Sunt interzise sucurile naturale de fructe, inclusiv cele fără zahăr. Este interzis alcoolul pe toată perioada dietei.

După primele patru zile, până a sfârșitul primei săptămâni, apar următoarele modificări: sunt permise roșiile, alimentele acre: oțet (din vin, balsamic, de mere – fără zahăr), lămâie, orice iaurt până la 7% grăsime, dar numai iaurturi simple (fără fructe sau alte suplimente) și 200 gr. din orice fruct (în locul merelor: pere, prune, citrice, kiwi, pepene, căpșuni, cireșe) cu excepția fructelor tropicale: ananas, mango, banane, struguri. Nu sunt permise fructele uscate, conservate sau gătite. Se pot consuma guma de mestecat sau bomboane fără zahăr.

Sunt interzise:

– orice aliment acru în primele 4 zile

– ulei prăjit și legume gătite (inclusiv fierte)

– zahărul sau mierea. Se vor folosi îndulcitori artificiali

– sucurile naturale de fructe, chiar și fără zahăr

– muștar, maioneză, ketchup”, se arată în imaginea publicată de Mara Bănică, pe pagina de Facebook.

„Săptămâna 2:

–roşii doar trei zile, și verdeţuri. Fără banane sau citrice.
–carne fiartă,
–peşte la grătar
–legume crude.
–două linguri de oţet pe zi.
– Luni, în a doua săptămână, aveţi voie toate brânzeturile, legume şi fructe.
– Marţi alegeţi cantităţi nelimitate de fructe, fără cele tropicale, plus legume.
– Miercuri aveţi voie 10 felii de pâine dietetică şi legume.
– Joi puteţi mânca legume, fructe crude şi fierte.
– Vineri aveţi voie legume, brânzeturi, şi 100 g peşte sau pui.  Fie că ţii dietă, fie că ai un stil de viaţă echilibrat, cert este că trebuie să ai mare grijă la anumite reguli”, mai prevede dieta vedetei.

Mara Bănică a menționat, însă, că orie dietă are și riscuri. Ea recomandă ca această dietă să fie însoțită de activitate fizică moderată, fără exagerări care ar putea dăuna sănătății.

„Orice cură de slăbire are un moment de blocaj! Din experienţă spun că trebuie să existe perseverenţă, trebuie să mergi în continuare. În prima săptămână mânânci cât poți brânză cottage și legume crude, anumite legume. Am acceptat 62 de kilograme, 64, dar am ajuns la 69,8 și deja îmi cumpăram haine măsura L, la o înălțime de 1,63, deci aveam mult. În prima săptămână când m-am apucat de dietă mi-a fost foarte rău, eram foarte moleșită, nu mai aveam chef de nimic. În a doua săptămână mănânci carne, în a treia săptămână le combini. La mine a dat rezultate. Dieta durează nouă săptămâni. Problema e că eu am reluat-o. Apucându-mă și de sală am exagerat și am căzut în casă. M-a găsit copilul”, a mai spus Mara Bănică.

Citește și: Mara Bănică, în prag de divorţ? Ce spune jurnalista despre soţul ei: „Momentan e aici, dar nu știu pentru cât timp”