Dieta fertilităţii: Superalimentele care cresc şansele de a avea un copil

Cand este vorba de conceperea unui copil, fertilitatea este un punct esential pe lista factorilor care influenteaza cat de repede ramai insarcinata. Iar specialistii sustin ca exista o multime de superalimente de care te poti folosi pentru a stimula fertilitatea.

20 mart. 2015, 11:37
Dieta fertilităţii: Superalimentele care cresc şansele de a avea un copil

Exista vesti bune, care le dau sperante acelor femei care sufera din cauza infertilitatii. Un amplu studiu recent a descoperit ca, spre deosebire de alti factori pe care femeia nu ii poate controla – cum ar fi varsta si mostenirea genetica – prin consumul unor anumite alimente si prin evitarea acelor alimente nocive, iti poti ajuta organismul, fara a fi nevoie de o interventie medicala.

Timp de 8 ani, studiul de la Harvard a urmarit 17.544 de asistente medicale fara probleme cauzate de infertilitate, in timp ce incercau sa ramana insarcinate sau reusisera sa ramana insarcinate. Cercetarea a aratat ca, prin schimbarea a 5 sau mai multe aspecte din obiceiurile lor alimentare (dar si obiceiuri ce tin de exercitii si activitate fizica), femeile cu ovulatie neregulata sau ovulatie absenta – factor care este responsabil in proportie de 18 pana la 30% in cazurile de infertilitate – si-au redus riscul de infertilitate cu pana la 80%.

Citeşte şi Dieta cu paste şi ciocolată: Cum arată cel mai atractiv meniu

Mai jos vei regasi o lista de alimente care stimuleaza fertilitatea, care contin cele mai importante vitamine si minerale pentru a avea astfel un sistem reproducator sanatos.

Cele mai bune superalimente pentru a-ti creste fertilitatea sunt:

1. Banane – bogate in vitamina B6

Aceasta este una dintre cele mai importante vitamine de folos in conceptia unui bebelus, deoarece regleaza hormonii. O deficienta de vitamina B6 poate duce la menstruatie neregulata si, de asemenea, poate determina o slaba dezvoltare a ovulului si a spermei.

2. Sparanghel – bogat in acid folic

Studiile au aratat ca acidul folic poate ajuta la reducerea riscului de insuficienta ovulatorie. De asemenea, femeile sunt sfatuite sa ia suplimente cu acid folic atunci cand incearca sa conceapa un copil.

Citeşte şi Băutură miraculoasă care topeşte grăsimea de pe burtă. Cum se face

3. Scoici, crustacee – bogate in vitamina B12

Studiile au sugerat ca exista o legatura intre deficienta de vitamina B12 si nivelurile anormale de estrogen care pot interfera cu implantarea ovulului fertilizat. Vitamina B12 poate ajuta, de asemenea, la intarirea si consolidarea endometrului (mucoasa care captuseste fata interna a uterului), reducand riscul de a suferi un avort spontan.

Citeste mai mult pe feminis.ro.