Dieta grecească. Adoptă un stil de viaţă mediteranean pentru o siluetă perfectă şi o sănatate de fier

Dieta greceasca sau dieta mediteraneana este un regim alimentar excelent daca vrei sa eviti bolile cardiovasculare, obezitatea, maladia Alzheimer si cancerul. Extrem de sanatoasa si de gustoasa deopotriva, dieta greceasca te invita sa te bucuri de deliciile pe care le savureaza zi de zi popoarele mediteraneene. Iata despre ce este vorba!

11 oct. 2014, 10:02
Dieta grecească. Adoptă un stil de viaţă mediteranean pentru o siluetă perfectă şi o sănatate de fier

„Zona albastra” este acea regiune din Europa cu o speranta de viata incredibila: locuitorii sai prind adesea centenarul si nu putini sunt aceia care il si depasesc! Insula greceasca Ikaria, caci despre ea este vorba, promoveaza un stil de viata ultrasanatos, o buna parte din secretul longevitatii locuitorilor sai stand in alimentatia pentru care acestia opteaza in fiecare zi.

Ce ar trebui sa consumi si tu zi de zi pentru a te bucura de beneficiile incredibile ale dietei grecesti? Iata care-i sunt principiile:

Mananca multe fructe si legume

O buna parte din alimentatia zilnica a mediteraneenilor este alcatuita din legume si fructe proaspte. Grecii prefera indeosebi cartofii, legumele cu frunze verzi, maslinele si alte legume de sezon pe care le cultiva in gradinile proprii. Cu alte cuvinte, in masura in care este posibil, opteaza intotdeauna pentru legume bio!

Citeşte mai mult pe ele.ro