Dieta Leului a luat cu asalt internetul. De ce nu este recomandată de medici

Dieta Leului elimină toate alimentele, cu excepția sării, a apei și a cărnii de la animalele rumegătoare.

22 dec. 2022, 13:37
Dieta Leului a luat cu asalt internetul. De ce nu este recomandată de medici
Ce presupune Dieta Leului

Dieta Leului nu este ceva nou, dar a revenit de curând în actualitate, luând amploare pe internet în ultima perioadă. Regimul a fost creat de Mikhaila Peterson, o bloggeriță care spune că a reușit să-și îmbunătățească stilul de viață odată cu modificarea dietei sale.

Cei care adoptă dieta Leului au raportat o mulțime de beneficii, precum scăderea inflamației, îmbunătățirea stării de bine și ameliorarea durerilor de cap, insomnie și alergii. Este asemănătoare cu dieta Carnivore, care permite numai consumul de produse de origine animală, precum carne, peșet și pasăre.

Specialiștii în nutriție nu recomandă această dietă, deoarece poate genera defciențe nutriționale grave.

Citește și: Dieta Dukan: cum funcționează și care sunt riscurile?

Mikhaila Peterson a început Dieta Leului în 2016și nu a regretat niciodată această decizie. Ea a inspirat oameni din întreaga lume să facă acest pas și să urmeze dieta bazată pe carne, în care nu se mănâncă nimic în afară de carne de vită, sare de mare și apă plată timp de șase săptămâni.

Mikhaila a fost diagnosticată la vârsta de 7 ani cu o formă rară de artrită reumatoidă juvenilă și i s-au administrat imunosupresoare pentru a o ajuta. La vârsta de 12 ani lua medicamente SSRI pentru depresie.

„Nu mă puteam trezi, depresia a fost cea mai rea dintre toate. Mi-a luat mult timp să încep să iau dieta în serios, dar am început să cercetez dieta carnivoră și, în cele din urmă, am încercat”, a spus ea.

Citește și: Dieta la copii şi adolescenţi. Câte calorii trebuie să consume zilnic: „Părinții ar trebui să înveţe cum să-și hrănească copiii”

„Știam că am scăpat de toate simptomele cu ajutorul dietei, așa că am sperat cu disperare că dieta ar putea fi în continuare răspunsul. După ce am născut-o pe fiica mea și după cinci luni de alăptare, mi-am redus dieta la a mânca doar carne de vită, chiar din disperare. Nu credeam că reacționez la carnea de vită și nu știam la ce reacționam, așa că mi s-a părut un punct de plecare. După două săptămâni de dietă, articulațiile mele se simțeau mai bine și nu mai plângeam dimineața. După șase săptămâni depresia mea destul de severă a dispărut, iar după cinci luni a dispărut anxietatea/rezistența la antidepresive”, a mai spus Mikhaela.