Dieta lui Dragoș Bucur. Ce mănâncă actorul de când a aflat că are diabet

Dragoș Bucur, prezentatorul „Visuri la cheie”, de la Pro TV, are de 20 de ani foarte mare grijă la alimentația sa, după ce a aflat că suferă de diabet.

25 nov. 2022, 13:20

Actorul Dragoș Bucur a vorbit într-un interviu pentru click.ro despre viața sa de când a aflat că are diabet, despre dieta sa și cum ține boala sub control.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoia nevoie de dulciui apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mânânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are 10 hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru 10 hidrați este de două unități de insulină.

Citește și: Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Motivul pentru care au luat această decizie

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douzeci de unități de insulină înseamnp patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a explicat Dragoș Bucur.

Actorul este căsătorit cu Dana Nălbaru și au trei copii, pe Sofia, India Roxana și Kadri. Boala lui nu se vindecă niciodată, dar familia este mereu alături de el întotdeauna.

„Dana când m-a cunoscut aveam diabet, copiii când au venit pe lume eu deja aveam diabet. Pentru ei este un lucru absolut normal ce am eu. Eu țin acest lucru sub control. Fac aceleași lucruri pe care le face orice om sănătos. Merg cu Sofia, ne dăm cu placa, mergem pe munte, facem sport, alergăm, mergem la sală, cu copiii merg prin pădure. Ei nu simt că eu am o problemă.

Alimentația mea și a Danei, dar și a copiilor este la fel. Mâncăm aceleași lucruri. Noi oricum avem o dietă, un regim alimentar destul de sănătos de viață. Mâncăm multe legume, destul de puțină pâine asta pentru că e bine în general pentru sănătate, nu că sunt eu diabetic”, a adăugat actorul.

Citește și: Cum se înțeleg copiii lui Dragoș Bucur. Actorul și soția sa au adoptat o fetiță de etnie rromă. „Crește la fel ca frații săi. Trece prin transformările pe care destinul i le-a pus în față”