Dieta lui Novak Djokovic! De ce îşi începe fiecare zi cu un pahar de apă caldă cu lămâie

O dietă vegetariană strictă, un guru spiritual și sesiunile de îmbrățișări în familie nu sunt metode folosite de majoritatea sportivilor, dar l-au ajutat pe Novak Djokovic să se transforme într-unul dintre cei mai de temut jucători de tenis de pe planetă şi, poate, cel mai bun din istorie.

06 iul. 2022, 19:13
Dieta lui Novak Djokovic! De ce îşi începe fiecare zi cu un pahar de apă caldă cu lămâie

Enigmaticul Djokovic s-a remarcat prin disponibilitatea sa de a apela la neconvenţional, de la camere hiperbare la şedinţe meditație și la guru-ul spaniol Pepe Imaz şi a sa filosofie, „iubire și pace”. Rutina lui zilnică implică să se trezească înainte de zori să privească răsăritul soarelui și apoi să facă sesiuni de îmbrățișare și yoga.

Tată a doi copii, Djokovic a experimentat diverse diete, inclusiv fără gluten și fără lactate, iar acum este un „atlet pe bază de plante”, mândrul subiect al unui documentar Netflix, „The Game Changers”, pentru care este producator executiv.

Citeşte şi Novak Djokovic, primul interviu după scandalul din Australia: Nu sunt antivaccinare, dar prefer să sacrific trofee decât să fiu forţat să mă vaccinez

Recent, el a povestit şi care este dieta sa zilnică. „Încep ziua cu apă călduţă cu lămâine, ca să-mi detoxifiez organismul, după care beau suc de ţelină, pe stomacul gol. Apoi iau o pauză şi îmi fac un smoothie. Smoothie verde, cu diferite alge. Şi mănânc multe fructe şi salate în prima parte a zilei.

Nu îmi place să mănânc alimente care necesită o energie mare pentru digestie, mai ales în prima parte a zilie, pentru că am nevoie de acea energie la antrenamente. Așa că păstrez lucrurile destul de ușoare. Mai consum cereale precum quinoa și meiul și orezul sălbatic, cartoful dulce, cartoful normal aburit sau fiert„, a povestit Novak Djokovic.

@grahambensinger Serbian tennis star Novak Djokovic talks about the diet that fuels his game. #novakdjokovic #tennis #diet #food #health #serbia ♬ original sound – Graham Bensinger

Citeşte şi Tatăl lui Novak Djokovic a explodat după deportarea fiului său: „Tentativă de asasinare a celui mai bun sportiv din lume. 50 de glonţe trase în pieptul lui Nole”


loading...