Dieta MIND. Cum slăbeşti cu cel mai popular regim alimentar. Este noul tren în întreaga lume

Dieta MIND sau dieta minţii este cel mai nou trend care vizează slăbirea şi este prezentată de nutriționiști ca fiind una de-a dreptul revoluționară. Dincolo de fizic, un corp sănătos și conturat prin sport are legătură și cu mentalul.

01 mai 2023, 21:30
Dieta MIND. Cum slăbeşti cu cel mai popular regim alimentar. Este noul tren în întreaga lume
Cum slăbeşti cu cel mai popular regim alimentar

Dieta MIND. Acest regim alimentar are la bază o fuziune dintre dieta mediteraneană și Dash. Ambele se bazează pe alimente sănătoase, pe echilibru în ceea ce privește cantitatea de nutrienți ingerată. Totuși, aceasta vine cu un plus legat de psihic. Mai exact, scade cu 53% riscul de Alzheimer.

Astfel, dacă părea greu de crezut ca un regim alimentar să țină departe bolile neurodegenerative, acest lucru este posibil. Dieta se bazează pe 15 grupe alimentare. Dintre acestea, 10 trebuie consumate des, fiind categorisite de specialiști ca fiind o adevărată ”hrană pe care o dăm creierului”. Restul de 5 grupe sunt indicate unui consum mai rar.

Citeşte şi: Dieta simplă cu care poți scăpa de 8 kilograme într-o singură lună. Iată ce ar trebui să mănânci într-o zi obișnuită

Dieta MIND. Alimentele care te ajută să slăbeşti

Alimentele pe care ar trebui să le consumi zilnic se numără: legumele verzi precum spanacul, rucola, salata verde, ceapa și usturoiul verde, valeriana.De asemenea, legumele de sezon precum roșiile, ridichiile sau castraveții trebuie consumate frecvent.  În aceeași ecuație intră și oleaginoasele, dar și  leguminoasele cu bob precum fasolea, năutul sau lintea.

La capitolul fructe, cele de pădure sunt indicate consumului. Totodată și cerealele integrale. Carnea de pește sau se pasăre trebuie consumată în detrimentul celei de porc. De asemenea și lactatele fermentate trebuie incluse în dietă.

Singurul ulei permis în dietă este cel de măsline, precum și vinul însă consumat cu moderație.

Dieta MIND interzice consumul de carne roșie, a untului sau a margarinei. Brânzeturile și produsele de patiserie sunt de asemenea total interzise. Din aceeași categorie fac parte și alimentele prăjite sau mâncarea fast food.