Dieta Rina îţi accelerează metabolismul

Gândită ca un plan alimentar care să furnizeze corpului energie, dieta Rina este în prezent una dintre cele mai populare cure de slăbire, pentru că te poate scăpa de până la 20 de kilograme, dacă o ții până la capăt - adică 90 de zile.

RomaniaTV.net
26 sept. 2016, 13:30
Dieta Rina îţi accelerează metabolismul

Această cură de slăbire are la bază principiile alimentare de care țin cont sportivii, ca să aibă mai multă energie și pentru a se menține în formă. Deși se spune că, dacă urmezi această dietă, nu îți riști sănătatea, așa cum se întâmplă când urmezi dietele rapide și restrictive, te sfătuim să ceri părerea unui medic înainte. Mai ales dacă suferi de anumite probleme de sănătate și iei tratament.

Este varianta îmbunătățită a dietei dissociate

Această dietă este o adaptare a dietei disociate și are ca scop resetarea metabolismului, prin faptul că organismul primește în fiecare zi un alt tip de macronutrient (proteine, carbohidrați, legume și fructe șamd) și arde calorii pentru digestia fiecăruia. De asemenea, ajută digestia, pentru că nu permite combinarea mai multor tipuri de alimente, cu timp de digestie diferit.

Ce reguli trebuie să urmezi

Cea mai importantă condiție în această dietă este să mănânci disociat – mai precis, câte o categorie de alimente pe rând, ca să se digere mai ușor. O altă regulă de bază este respectarea meniului din fiecare zi, fără a-l inversa ori combina. Începi cu ziua de proteine, continui cu alimentele cu amidon, în a treia zi mănânci carbohidrați și, în a patra, fructe.

Apoi o iei de la capăt, timp de trei luni. În fiecare lună trebuie să ții un fel de post negru cu apă, fără să mănânci solide. De fapt, poți să bei apă, ceai neîndulcit și cafea neagră. Stabilește, de exemplu, ca ziua de post să fie în ultima zi a lunii. Important este să fie între ziua de proteine și cea de fructe, ca să renunți la una din zilele cu amidon și carbohidrați.

Citeşte şi  Planul care te ajută să slăbeşti fără să ţii dietă

Ce mănânci în cele 3 luni

Micul dejun trebuie să fie asemănător în toate cele 90 de zile și va consta într-un fruct și suc proaspăt de fructe. La prânz, în prima zi, poți mânca 200 de grame de carne fiartă sau friptă, pește, ouă, brânză și iaurt. Dacă simți nevoia, poți mânca și o porție mică de pâine cu supă. La cină ai același meniu, doar că scoți supa și pâinea din meniu.

În a doua zi mănânci legume fierte sau înăbușite, orez, roșii gătite și poti adăuga și o salată cu o felie de pâine, daca simți nevoia. Cina este asemănătoare cu prânzul, doar că porțiile sunt mai mici și renunți la pâine.

În a treia zi te poți delecta cu paste, pizza, cu garnitură de legume și sos de roșii. La cină, ai putea să te răsfeți cu o prăjitură tip chec sau cu câteva felii foarte subțiri de pâine.

A patra zi constă în fructe, la alegere. Singura regulă este că trebuie mâncat câte un fruct la două ore, ca să accelerezi metabolismul.

Bine de știut!

Dacă vrei ca această dietă să aibă rezultate și să-ți îmbunătățești sănătatea, optează pentru produse cât mai naturale, este de părere nutriționistul Raluca Mihaela Glișcă. Astfel, când ai zi de proteine, alege produse cu cantitate redusă de grăsime, cum ar fi carnea slabă sau peștele, iar în ziua de carbohidrați mizează pe paste integrale, pizza cu blat integral, înghețată cât mai naturală, ciocolată neagră.

Află cum să slăbești fără să ții dietă