Diete care nu te ajută să slăbeşti, dar care îţi afectează sănătatea

Atunci când te hotărăşti să urmezi o dietă, este bine să ţii cont de sfatul unor specialişti, deoarece altfel te poţi expune la riscuri. Multe dintre dietele care sunt mediatizate pot crea adevărate dezechilibre în organism.

16 ian. 2013, 09:41
Diete care nu te ajută să slăbeşti, dar care îţi afectează sănătatea

Dr. Oz îţi recomandă să eviţi următoarele diete, deoarece ele pot să-ţi afecteze sănătatea:

1. Dietele fără gluten. În afară de persoanele care au intoleranţă la gluten, Dr. Oz consideră că nu este necesar să urmezi o astfel de dietă pentru a slăbi. Prin excluderea produselor care conţin gluten vei fi tentată să consumi mai multe alimente bogate în amidon, precum cartofi, orez, făină de orez sau alte ingrediente care măresc glicemia şi favorizează creşterea în greutate, scrie eva.ro.

2. Dietele bogate în proteine. Numeroase studii au asociat consumul exagerat de proteine animale cu un risc crescut de diabet şi cu o creştere în greutate. Mai mult, consum ridicat de proteine de origine animală poate determina dezvoltarea unui hormon care creşte riscul de cancer la sân şi la colon.

3. Dietele sărace în carbohidraţi. O astfel de dietă te va determina să faci excese alimentare, deoarece nu te vei simţi niciodată sătulă. Specialiştii susţin că renunţarea la carbohidraţi poate să producă în exces o substanţă care favorizează menţinerea unui mediu acid şi apariţia inflamaţiilor, punând în pericol în special inima.

Exemple de astfel de diete: dieta South Beach, dieta Atkins.

4. Dietele fără grăsimi. Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru creier şi inimă. Ele favorizează absorbţia eficientă a substanţelor nutritive. O dietă fără grăsimi nu va face decât să te înfometeze şi mai tare, cauzând de asemenea o creştere în greutate. Poţi consuma grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, avocado, nucile, seminţele, somonul, sardinele, macroul, heringul, anşoa, seminţele de in.

5. Diete sărace în calorii. Potrivit specialiştilor, organismul nu poate fi lipsit de calorii. Dietele hipocalorice nu te vor ajuta să slăbeşti, ba mai mult îţi vor accentua poftele culinare.

Exemple de astfel de diete: dieta cu supă de varză, dieta cu grepfrut, dieta cu prăjiturele.