Diete sănătoase. Dieta antiîmbătrânire

Cu toţii ne dorim să ţinem diete sănătoase şi cu toţii dorim să fim tineri cât mai mult timp. Iată că s-a găsit combinaţie prin care dietele sănătoase te pot ajuta să nu îmbătrâneşti.

19 mart. 2015, 20:46
Diete sănătoase. Dieta antiîmbătrânire

Vă prezentăm, ca în fiecare vineri, la rubrica Diete sănătoase, o nouă dietă: cea antiîmbătrânire, creată de doi cercetători în domeniul alimentar Clive McCay şi Leonard Maynard şi pusă în aplicare de Roy L. Walford.

Diete sănătoase: Originile dietei antiîmbătrânire

Dieta antiîmbătrânire restrânge consumul de calorii cu 30, până la 50% din doza recomandată, cu scopul de a se mări cu 30% speranţa de viaţă. Ideea aparţine cercetătorilor în domeniul alimentar Clive McCay şi Leonard Maynard, profesori la Universitatea Cornell din Statele Unite. Deşi ideea le-a venit în 1930, abia în 1935 au fost publicate primele studii, făcute atunci pe cobai. S-a constatat că grupul cobailor în care a fost redus aportul de calorii, compensându-se dieta cu suficiente vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali, a trăit cu 30-40% mai mult decât cobaii care nu urmaseră această dietă. De atunci, peste 2000 de studii au fost realizate în acest sens, majoritatea pe animale. .

Studiile celor doi au fost continuate de patologul Roy L. Walford, la Universitatea din California. În 1986 el a publicat cartea Dieta de 120 de ani, pe care a reeditat-o în 2000 – Dincolo de dieta de 120 de ani.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro