ASTRA – DINAMO 1-1: Remiză cu scandal la Giurgiu. Şumudică termină lider înainte play-off-ului

Astra și Dinamo au remizat la Giurgiu în cel mai important meci din această etapă, scor 1-1. Partida se anunța una lejeră pentru giurgiuveni după ce Steliano Filip a văzut "roșu" direct în minutul 41.

RomaniaTV.net
28 feb. 2016, 16:38
ASTRA – DINAMO 1-1: Remiză cu scandal la Giurgiu. Şumudică termină lider înainte play-off-ului

UPDATE: Astra – Dinamo 1-1. Roș-albii au condus, deși se aflau în inferioritate. Giurgiuvenii au rămas pe locul 1. ircea Rednic e mulțumit de rezultatul scos de Dinamo pe terenul Astrei (1-1) și explică și ce s-a întâmplat pe finalul primei reprize, când Șumudică a acuzat o lovitură în cap (Detalii AICI).

„Ținând cont de situația în care am fost, e un rezultat bun. Nu pot decât să fiu mulțumit și să îmi felicit jucătorii.

Au fost tensiuni mari în acest meci. Am fost nervoși, dar am fost și provocați. Șumudică a pus presiune aiurea pe arbitraj. Dar în România cine țipă mai mult are de câștigat! Știți foarte bine de ce l-au atacat suporterii pe Șumudică. El mereu răspunde și provoacă”, a zis Rednic la Digi.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ASTRA – DINAMO ONLINE 2016: Dinamo vrea să intre în play-off de pe primul loc şi promite victoria cu Astra, în meciul transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, astăzi, de la ora 20:30.

Cu o victorie la Giurgiu, alb-roşiii vor încheia sezonul regulat pe primul loc. Mircea Rednic are, însă, probleme de lot. Gnohere, Anton şi Bartalsstovu au fost răpuşi de gripă şi nu vor juca. Diseară vor debuta Eric Bicfalvi şi olandezul Romario.

Ne dorim să câştigăm, ar fi ideal să fim pe primul loc, ţinând cont de tot parcursul pe care l-am avut. Lucrurile sunt în regulă, suntem pe drumul cel bun„, a declarat tehnicianul „câinilor”.

Fiecare meci e tare, dar noi suntem în formă, dacă jucăm la fel ca în ultimele două partide avem şanse mari să câştigăm, iar noi mergem acolo să câştigăm„, a completat slovenul Miha Mevlja.

Neînvinsă în ultimele nouă meciuri din campionat, Dinamo va avea, însă, misiune grea la Giurgiu. Astra ţine cu dinţii de fotoliul de lider, în care s-a instalat înca din etapa a şaptea. În plus, giurgiuvenii n-au mai pierdut un meci pe teren propriu din septembrie, iar Şumudică este neînvins în duelurile cu Rednic în Liga 1.

Am încredere în echipă că va face totul pentru a termina pe primul loc, chiar dacă nu valorează cine ştie ce. Dar moral, să termini un sezon regulat de 26 de meciuri pe primul loc înseamnă mult„, a spus Şumudică.

Avem un meci greu. Dinamo e o echipă care a crescut de la meci la meci, o echipă căreia nimeni nu-i dădea vreo şansă, dar rednic a creat o echipă bună şi competitivă„, a avertizat Daniel Niculae.

În tur, Astra a câştigat cu 1-0, dar dinamoviştii s-au revanşat în sferturile de finală ale Cupei României, unde s-au impus cu 2-1. Totuşi, „câinii” se vor deplasa pe un teren pe care au pierdut de fiecare în ultimii trei ani.

În sezonul trecut, Dinamo a suferit cel mai clar eşec din istoria participărilor sale în Liga 1, împotriva Astrei. A fost 6-1 pentru giurgiuveni.

Derby-ul care va stabili liderul Ligii 1, Astra – Dinamo, se joacă astăzi, de la 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

ECHIPELE PROBABILE

Astra: Gavrilaş – Queiros, V. Găman, G. Alves, J. Morais – Boldrin, Boubacar – Boudjemaa, Teixeira, De Amorim – Alibec

Antrenor: M. Şumudică

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, S. Filip – Nedelcearu, Bicfalvi – D. Rotariu, Palic, V. Lazăr – Essombe

Antrenor: M. Rednic

DIGI SPORT LIVE VIDEO ASTRA – DINAMO ONLINE 2016: Declaraţii

Duminică seară, la Giurgiu, Astra și Dinamo vor lupta în ultima etapă a sezonului regulat cu primul loc din Liga 1 pe masă. Roș-albii au șansa de a reveni în fruntea clasamentului după o pauză de patru ani.

Fără trei jucători în lot, GnohereAnton și Bartalsstovu, răpuși la pat de o gripă rebelă, roș-albii au încredere că vor continua și duminică seria partidelor oficiale bune din acest an.

Faptul că partida dintre Astra și Dinamo va fi condusă la centru de către Marcel Bîrsannu a creat panică în tabăra ”câinilor”, așa cum s-a întâmplat în cea a actualului lider.

”Suntem convinși ca partida de duminică seară se va ridica la nivelul așteptărilor și că arbitrajul va fi unul pe măsură. Marcel Bîrsan este un arbitru capabil să ducă la bun sfârșit un astfel de meci”, a spus Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al roș-albilor, pentru digisport.ro.

Roș-albii sunt pregătiți pentru un meci mare la Giurgiu, dar și pentru lupta din play-off, care se anunță de pe acum extrem de interesantă.

”Vrem să obținem maximum din partida cu Astra, pentru că mai apoi va urma partea cea mai importantă a sezonului, play-off-ul. Avem forța și valoarea pentru a spune că vrem cel puțin un trofeu în acest sezon, deși suntem în cărți pentru toate trei. Cu siguranță că nu ne vom da la o parte din nicio competiție și că vom lupta până la ultima picătură de energie”, a mai spus fostul golgheter și căpitan al bucureștenilor.

Dinamoviștii nu cred că Astra a slăbit prin plecările lui Budescu și a lui Enache.

”Știu că au fost ceva probleme la Astra, dar Marius Șumudică și Dani Coman au știut să gestioneze cum trebuie acele momente, care acum, înțeleg, sunt de domeniul trecutului. Astra este o echipă puternică, care se bazează pe un lot valoros și doar timpul va dovedi dacă a slăbit sau nu prin plecările celor doi”, a mai spus Ionel Dănciulescu.