SIMONA HALEP – PAULA BADOSA ONLINE STREAM 6-1, 4-6, 3-6. Simona Halep a pierdut primul meci de la revenirea în circuitul WTA

Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul meci de la revenirea în circuitul WTA, cu scorul de 6-1, 4-6, 3-6. Partida a durat o oră și 58 de minute.

19 mart. 2024, 18:57
SIMONA HALEP – PAULA BADOSA ONLINE STREAM 6-1, 4-6, 3-6. Simona Halep a pierdut primul meci de la revenirea în circuitul WTA

UPDATESimona Halep, învinsă de Paula Badosa, în primul tur la Miami Open. A fost prima partidă jucată de Halep după un an şi jumătate

Simona a revenit la Miami, în aclamaţiile fanilor români, încrezătoare şi zâmbitoare. Aşa cum a declarat în repetate rânduri, ea nu avea nicio aşteptare, ci doar voia să vadă cum simte jocul, după o lungă pauză.

În setul trei, Simona a început să dea semne de frustrare şi nervozitate, iar la 1-1, Badosa a reuşit break-ul, după ce Halep a făcut un game slab, cu multe greşeli.

Românca a recuperat game-ul la 2-2, însă imediat a recuperat Badosa, care a dus scorul la 3-2. Şi Badosa a acuzat dureri la gleznă, dar s-a impus în cele din urmă, scor 6-3, după mai multe erori ale Simonei şi după 31 de minute.

Accederea în turul doi este recompensată cu 34.500 de dolari şi 35 de puncte WTA, iar prezenţa în primul tur cu 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA.

 

În turul doi, Paula Badosa va evolua cu locul doi mondial, belarusa Arina Sabalenka.

UPDATE

Simona Halep a început setul doi câştigând pe propriul serviciu, însă Badosa a reuşit break-ul la 1-1 şi a preluat conducerea. În final, Badosa a câştigat setul cu 6-4, după 50 de minute de joc.

La 5-4, în setul doi, Halep a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului, ea acuzând o durere la umărul drept.

UPDATE

Întâmpinată cu aplauze de fanii români aflaţi la teren, Simona Halep a reuşit break-ul la 1-1 şi a preluat conducerea meciului, reuşind să se impună în primul set cu 6-1, după 38 de minute.

La meci este prezent şi iubitul Paulei, jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas.

Simona Halep a intrat pe teren în culorile drapelului României, având o bluză de culoare galbenă, pe deasupra echipamentului albastru, iar geanta fiind de culoare roşie.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Halep a primit un wild-card la turneul de la Miami, în timp ce Paula Badosa este pe locul 80 în clasamentul WTA.

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a jucat de două ori cu Paula Badosa şi a câştigat ambele confruntări.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc pe 29 august 2022, la US Open, când a fost eliminată din turul 1 de ucraineanca Daria Snigur.

Participarea de anul acesta reprezintă a opta prezenţă a Simonei Halep la turneul de la Miami, unde a obţinut 21 de victorii şi a ajuns de doua ori până în semifinalele competiţiei, în 2015 şi 2019.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, la 5 martie, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni. Însă abia acum fostul lider WTA poate reveni în competiţii.

 

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – PAULA BADOSA ONLINE STREAM. Programul zilei la WTA Miami include trei românce în turneu, în frunte cu Simona Halep. Meciul Simona Halep – Paula Badosa este unul dintre blockbusterele anunțate în turul întâi al întrecerii WTA 1000 de la Miami.

Organizatorii turneului WTA 1000 de la Miami au anunțat programul zilei de marți, în care se vor disputa primele meciuri din runda inaugurală pe tabloul principal.

Scandal uriaș la Colțea. Managerul a dat o petrecere cu hore și alcool chiar în spital. Scuzele halucinante ale șefului unității: ”Dacă pacienții erau deranjați, sunau la poliție”

Partida dintre Halep și Badosa va fi transmisă de TV Digi Sport. Va fi un meci cu o încărcătură specială pentru jucătoarea noastră, primul după suspendarea suferită. Din august 2022 nu a mai participat Simona într-o competiție oficială, de la US Open, acolo unde a fost descoperită cu roxadustat.

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA ONLINE STREAM DIGI SPORT LIVE VIDEO 

Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa (locul 80 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open şi după o oră şi 58 de minute de joc. Aceasta a fost prima partidă jucată de Halep după 569 de zile şi după ce a fost depistată pozitiv şi suspendată. În setul doi, Simona a acuzat o durere la umărul drept.

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 6-1, 4-6, se va juca set decisiv

Update: Chiar dacă a trecut prin momente dureroase, Sabalenka a decis să meargă mai departe la WTA Miami. Ea a fost văzută când a ieșit să se antreneze, îmbrăcată complet în negru, la câteva ore după vestea tristă.

Aryna Sabalenka (locul 2 WTA) va juca direct în turul secund, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Simona Halep și Paula Badosa.

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 6-1, 4-5, Halep îşi câştigă tot mai greu serviciul

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 6-1, 2-4, Badosa face şi ea primul break

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 6-1, 1-0, Simona începe bine şi setul secund

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 6-1, Simona se impune lejer în primul set

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 5-1, hai Simona!

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 4-1, Halep mai face un break

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 3-1. Halep face primul break

SIMONA HALEP – PAULA BADOSA 1-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul la primele game-uri

UPDATE: Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de Katerina Siniakova cu scorul de 6-2, 6-4, marţi, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.770.480 de dolari.

Ana Bogdan (31 ani, 66 WTA) s-a înclinat după o oră şi 24 de minute în faţa cehoaicei de 27 de ani, care ocupă locul 42 în lume.

Românca nu a prins o zi prea bună şi a fost dominată de Siniakova, în faţa căreia a avut o singură minge de break, fructificată în ghemul inaugural.

Cele două sunt la egalitate acum în meciurile directe, 2-2, după ce Ana Bogdan s-a impus în 2021, în primul tur al calificărilor la Madrid, cu 7-6 (9/7), 7-5, şi în 2022, în optimi la Varşovia, cu 6-0, 6-4. Cehoaica a câştigat în 2023, în calificări la Adelaide, cu 6-7 (5/7), 7-5, 7-5.

Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA.

Astfel, Simona Halep o va înfrunta marți pe spaniola Paula Badosa, locul 80 WTA, meci care va avea loc pe arena centrală.Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000, este primul pentru Halep după ce a absentat din circuit din august 2022.

Meciul Simona Halep – Paula Badosa va fi ultimul al zilei (al patrulea) pe Grandstand, arena centrală de la Miami, nu înainte de ora 22.00 (ora României). Cel mai probabil, ținând cont că, de la ora 17.00, vor mai avea loc trei partide de pe tabloul feminin, Simona Halep și Paula Badosa vor intra în arenă în jurul miezului nopții în România.

La 26 de ani, Badosa (80 WTA) are parte de un sezon ciudat, din punct de vedere fizic. A pierdut cinci din cele nouă meciuri oficiale pe care le-a jucat, iar două dintre acestea le-a încheiat prematur, din cauza unor dureri acuzate în zona spatelui.

Accidentată și absentă în ultimele cinci luni ale anului 2023, Paula Badosa a suferit o serie de recidive în debutul acestei stagiuni, care i-au testat moralul și încrederea, înaintea întrecerii de la Miami. S-a retras atât din optimile turneului WTA 250 de la Hua Hin, în meciul cu Diana Shnaider (62 WTA), la scorul de 6-2, 3-4, dar și din competiția WTA 1000 de la Dubai, în meciul cu Lulu Sun (155 WTA), încheiat după un singur set, pierdut 6-4, din cauza unei accidentări.

Tragedie la Miami: Konstantin Koltsov, iubitul Arynei Sabalenka, a murit! Fostul hocheist avea doar 42 de ani

Recent, Paula Badosa a transmis că Stefanos Tsitsipas a sprijnit-o în lupta sa psihologică prin care încearcă să își accepte neajunsurile resimțite în plan fizic.

Dacă Simona Halep abordează turneul de la Miami fără meci oficial jucat din 29 august 2022, Paula Badosa va încerca să încheie o lună întreagă în care a fost inactivă în circuitul WTA.

Halep a învins-o pe Badosa de două ori în 2022, ambele confruntări încheindu-se în minimum de seturi. Românca a întrecut-o pe spanioloaică la Madrid, 6-3, 6-1, după care a eliminat-o și mai clar, pe iarba de la Wimbledon, scor 6-1, 6-2.

Alte două românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian se află în programul zilei.

Pe terenul 1, în al doilea meci al zilei, în jurul orei 19.00, Ana Bogdan (66 WTA) o va înfrunta pe Katerina Siniakova din Cehia, locul 42 mondial.

Pe terenul 7, aproximativ la aceeași oră cu meciul Simonei Halep, va intra pe teren și Jaqueline Cristian (82 WTA), împotriva franțuzoaicei Diane Perry (54 WTA).

The Guardian, înainte de SIMONA HALEP – PAULA BADOSA: „Credibilitatea sistemului antodoping se clatină!”

Suspendată în septembrie 2023 pentru 4 ani de tribunalul Sport Resolutions, Simona Halep a făcut apel și a avut câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care i-a redus pedeapsa la 9 luni.

Din nou eligibilă pentru competițiile oficiale, Simona va reveni în acțiune la turneul WTA 1000 de la Miami, în cadrul căruia o va înfrunta în primul tur pe Paula Badosa, locul 80 în lume.

Cu o zi înainte ca tabloul principal feminin să înceapă, ziarul britanic The Guardian a dedicat un articol situației Simonei Halep, cu accent pe modul diferit în care TAS judecă cazurile de dopaj față de instanțele de fond.

„În timp ce Simona se încălzește pentru turneul din Miami, nu știm de ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a judecat atât de diferit față de primul tribunal” este introducerea textului semnat de Tumaini Carayol.

„Cum Halep pășește pe teren pentru a-și relua cariera, rămân întrebări fără răspuns cu privire la modul în care primul tribunal, Sport Resolutions, și TAS au ajuns la concluzii atât de diferite și unanime.

La audierile la prima instanță, anul trecut, atât experții din partea Simonei Halep, cât și cei ai Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis au testat separat pudra de colagen pe care echipa sportivei a spus că ea a consumat-o, iar concluziile lor cu privire la contaminarea suplimentului s-au lovit cap în cap.

În cele din urmă, tribunalul independent a concluzionat că și dacă suplimentul ar fi fost contaminat, asta nu ar fi explicat concentrația estimată din proba ei.

Simona Halep, întâlnire decisivă la Miami cu Patrick Mouratoglou. Ce au pus la cale cei doi, se anunţă procesul anului!
Totuși, completul de judecători de la TAS a ajuns la concluzia că prezența roxadustatului în proba ei nu a fost intenționată și au respins acuzația cu privire la pașaportul biologic. Au oferit o doză a metodologiei lor diferite, acceptând rezultatul unei probe de sânge privată pe care Halep a dat-o pe 9 septembrie 2022, după ce a suferit o operație la nas.

Cazul lui Halep este doar una dintre situațiile de mare interes, izbitoare, în care primul tribunal și TAS au fost în dezacord, două tribunale de experți care se presupune că analizează în mare parte aceleași probe și argumente similare, dar de multe ori ajung la concluzii atât de diferite”, continuă materialul din ziarul înființat în 1821.

Autorul articolului prezintă și un exemplu în care un jucător de tenis a avut câștig de cauză în prima instanță, apoi TAS a dat dreptate entității acuzatoare:

În 2022, Mikael Ymer, un jucător din TOP 100, s-a aflat față în față cu un tribunal independent după ce nu a fost găsit la adresă, ratând 3 teste doping într-o perioadă de 12 luni. Ymer a contestat ultima dintre consemnări, iar tribunalul inițial a concluzionat că nu a comis nicio eroare semnificativă și nu l-a pedepsit.

După ce Federația Internațională de Tenis a făcut apel, TAS l-a interzis pe Ymer vreme de 18 luni. La scurt timp după decizia din iulie 2023, el a anunțat că se retrage din tenis, la vârsta de 24 de ani”.

„Cu primele tribunale și TAS incapabile să cadă de acord în anumite hotărâri, credibilitatea sistemului antidoping în tenisul profesionist a fost slăbită.

În încheierea articolului, autorul scrie că „este puțin probabil ca prezența Simonei în circuit să creeze drama care a urmat revenirii Mariei Sharapova în tenis în 2017, când suspendarea ei pentru dopaj a fost redusă după apelul la TAS.

Halep este plăcută în vestiar și s-a bucurat de multă simpatie și mult sprijin din partea multor jucători în cele 19 luni de când nu a mai concurat”.

Paula Badosa a transmis un mesaj filosofic, înaintea partidei cu Simona Halep de la Miami

Simona Halep – Paula Badosa este unul dintre cele mai așteptate meciuri din primul tur de la Miami. Revenirea româncei în circuit după o pauză de un an și 7 luni generează un interes uriaș în jurul acestei partide. Iberica nu trece nici ea prin cea mai bună perioadă a carierei, fiind chinuită de accidentări în ultimul an, astfel că există specialiști care o văd favorită la victorie pe sportiva noastră.

Badosa nu a putut juca la Indian Wells, iar acum se pregătește de duelul cu Halep, dar printre antrenamente și-a făcut timp să aibă activitate și în mediul online. Pe contul personal de Twitter, sportiva din Spania a postat un mesaj cu tentp filosofică, stârnind numeroase reacții de la urmăritorii săi.

„Arătarea vulnerabilității este un semn de curaj”, a fost citatul scris de Badosa.

Cel mai probabil, acest mesaj este inspirat de la Criss Jami, un poet, eseist, muzician, cântăreț, designer, textier și filozof existențialist american contemporan. Acestuia îi aparține un citat asemănător: „A-ți împărtăși slăbiciunea înseamnă a te face vulnerabil; a te face vulnerabil înseamnă a-ți arăta puterea”.

Postarea unor astfel de citate nu îi este neapărat caracteristică Paulei, dar e posibil ca ea să se fi luat după iubitul său, Stefanos Tsitsipas, care este un declarat iubitor de filosofie și deseori transmite mesaje de acest gen pe rețelele sociale.

Simona Halep, peste Paula Badosa la toate capitolele statistice

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a mai jucat de două ori cu Badosa (73 WTA), câştigând ambele confruntări, care s-au desfășurat în 2022. Românca s-a impus în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, în primul meci, iar apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.

Chiar dacă nu a mai jucat de atâta timp, Simona Halep are suficiente argumente să spere la o victorie contra Paulei Badosa, una anticipată și de anumiți experți. În primul rând pentru că iberica trece printr-un moment delicat al carierei, din cauza problemelor medicale care i-au dat mari bătăi de cap în ultimul an. În al doilea rând, pentru că există și alte date statistice care sunt de partea fostului lider mondial, strict legate de competiția din Florida.

Simona Halep a mai participat de 9 ori la Miami și niciodată nu a pierdut în primul meci. Românca a mai jucat doar de 3 ori în turul 1 și a câștigat de fiecare dată. De alte 6 ori a fost cap de serie și a început competiția în turul doi, calificându-se de fiecare dată în runda a 3-a. În plus, doar în 3 rânduri Simona nu a reușit să lege două victorii la prestigioasa competiție: la prima și ultima participare (2011 – a pierdut în turul 2 la Svetlana Kusnetsova, după ce a câștigat în turul 1 Ursula Radwanska – și 2021 – a pierdut în turul 3 la Anastasija Sevastova, după ce în turul 2 o învinsese pe Caroline Garcia), respectiv în 2018 (a pierdut în turul 3 la Agniseska Radwanska, după ce în turul doi a învins-o pe Ocean Dodin).

SIMONA HALEP ARE REZULTATE MULT MAI BUNE DECÂT PAULA BADOSA LA MIAMI

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami Open este atingerea semifinalelor în două rânduri, 2015 şi 2019. În 2015 a fost învinsă în penultimul act de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5, iar în 2019 de Karolina Pliskova, cu 7-5, 6-1. Sportiva noastră mai are și două sferturi de finală în Florida, în 2016 (a pierdut la Timea Bacsinszky) și în 2017 (a pierdut la Johanna Konta).

În total, Simona Halep a jucat 30 de meciuri pe hardul de la Miami și a câștigat 21. Cele 9 eșecuri ale româncei au survenit în general în fața unor sportive de top (Serena era chiar lider mondial când a învins-o în careul de ași din 2015). De altfel, doar două jucătoare care au învins-o pe Halep la Miami se aflau la vremea respectivă în afara top 30 WTA: Agnieszka Radwanska era pe 32 WTA în 2018, iar Anastasija Sevastova era pe locul 57 în lume când a trecut de Simo, în 2021.

Paula Badosa e, începând de azi, pe locul 80 WTA. Simona Halep nu a pierdut niciodată la Miami contra unei jucătoare atât de slab clasate, deci iată încă un motiv să fie optimistă, deși vine după o pauză agonizant de lungă.

Spre deosebire de Simona, Badosa a participat de 7 ori la turneul de la Miami, iar cel mai bun rezultat al său este un sfert de finală în 2022, când s-a retras la 1-4 în primul set din duelul cu Jessica Pegula. Dacă românca nu a pierdut niciodată în primul meci, iberica a bifat această contraperformanță în 3 rânduri, de fiecare dată în turul 1.

Evident, statisticile nu joacă pe teren, iar în contextul de față contează mai puțin, pentru că Simona Halep vine după o mare perioadă de inactivitate. Totuși, la toate capitolele sportiva noastră are avantaj în fața Paulei Badosa și are motive să spere că revenirea sa în tenis va fi una marcată de o victorie.