Scandal uriaş! Gigi Becali, sancţionat de UEFA după ce a pariat o sumă uriaşă pe un meci al FCSB în Conference League

Gigi Becali declarase că a pariat nu mai puțin de 20.000 de euro pe calificarea echipei lui în returul de Danemarca, pierdut însă cu scorul de 0-2.

02 mart. 2024, 14:04
Scandal uriaş! Gigi Becali, sancţionat de UEFA după ce a pariat o sumă uriaşă pe un meci al FCSB în Conference League
Gigi Becali are o ofertă pe masă pentru a vinde FCSB. Suma pentru care se poate face tranzacţia: "Eu nu vreau să ajung la balamuc din cauza banilor" / Colaj foto: Fanatik

UEFA l-a amendat pe Gigi Becali, patronul de la FCSB, cu suma de 30.000 de euro, după ce acesta a recunoscut că a pariat pe meciul Nordsjaelland – FCSB, din tutur 3 preliminat al Conference League.

Gigi Becali declarase că a pariat nu mai puțin de 20.000 de euro pe calificarea echipei lui în returul de Danemarca, pierdut însă cu scorul de 0-2. UEFA a analizat cazul și a decis să îl amendeze pe patronul FCSB-ului cu suma de 30.000 de euro, pentru „participarea la activități de pariuri legate de un meci din competițiile UEFA”, anunță Fanatik.

Veste teribilă din Arabia Saudită despre Laurenţiu Reghecampf. Anamaria Prodan a anticipat totul: „Va ajunge nu rău, ci foarte, foarte rău!”
Gigi Becali, a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland – FCSB: „Am pus și un pariu de 20.000”

„Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7. Dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu. Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă”, spusese Gigi Becali vara trecută, pentru Prosport.

FRF s-a autozesizat și a anunțat UEFA

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, reacționase FRF, în august 2023.

Gigi Becali, chemat din nou la Comisii? FRF a reacționat după declarațiile sexiste la adresa arbitrei Cristina Trandafir

Gigi Becali, controversatul finanțator al lui FCSB, se află din nou în centrul atenției, dar de această dată nu pentru performanțele echipei sale pe teren, ci pentru declarațiile sale sexiste la adresa arbitrei Cristina Mariana Trandafir. Acestea au atras atenția Federației Române de Fotbal, care a decis să îl reclame la Comisia de Disciplină și Etică.

În timpul meciului FCSB – FC Botoșani, care s-a încheiat cu scorul de 3-2, Cristina Mariana Trandafir a fost în camera VAR. Meciul a fost unul tensionat, cu trei cartonașe roșii, două dintre ele fiind acordate jucătorilor celor de la FCSB după intervenția arbitrilor video.

Becali a fost vizibil nemulțumit de prima eliminare, cea a lui Antwi în minutul 15, și a lansat un atac la adresa arbitrei: „Dacă era ea, avea inteligență… dar femeie, ce vrei? Pui să arbitreze femeia pe bărbat, se alege praful”.

Aceste declarații nu au rămas fără urmări. Federația Română de Fotbal a luat act de ele și a decis să sesizeze Comisia de Disciplină și Etică. „Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile menționate și acestea vor face obiectul unui caz la Comisia de Disciplină și Etică”, a anunțat Biroul de Presă al FRF.

Adrian Porumboiu reaprinde scandalul cu Ion Crăciunescu: „E idiot, nu orgolios! A minţit ca ultimul ordinar!”

Nu este prima dată când Becali se confruntă cu astfel de probleme. În mai anul trecut, după un meci FC Voluntari – CS Mioveni, a făcut o serie de declarații deplasate la adresa Iulianei Demetrescu, arbitrul principal al partidei. „Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren! Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta?”, a fost comentariul lui Becali.

Și atunci federația s-a autosesizat, dar rezultatul sesizării a fost unul cu impact minim pentru Becali: avertisment și penalitate sportivă de 10.000 de lei.

De această dată, Becali riscă o pedeapsă mai aspră, fiind recidivist. El ar putea fi suspendat, deși acest lucru nu l-ar afecta prea mult. În plus, „Războinicul luminii”, cum îi place să se autointituleze, va avea parte de o nouă amendă.