DIICOT investighează AXPO România. Procurorii fac cercetări legate de manipularea preţurilor energiei

Este scandal pe piaţa de energie din România, dupa ce procurorii DIICOT au început să facă cercetari legate de manipularea preturilor energiei.

12 dec. 2021, 17:27
DIICOT investighează AXPO România. Procurorii fac cercetări legate de manipularea preţurilor energiei

Diicot investigheaza AXPO Romania. Compania şi directorul radu Cristian Rat sunt cercetaţi pentru manipularea preturilor împreuna cu alti competitori.

Diicot investigheaza AXPO Romania

În acest dosar mai sunt acuzaţi şi Milenka Videnova si Crisptoph Brand, cei care au aprobat schema de crestere a preturilor la energie pentru piata romaneasca.

Citeşte şi Plafonarea facturilor la energie în 2022. Ce sumă vrea să aloce Guvernul Ciucă

Suspect in acest dosar este si un membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA care este cercetat in legatura cu relatiile desfasurate cu firma ucrainiana Rodina.

Cercetarile sunt in desfasurare si vizeaza mai multe firme care au participat la schema de fraudare a pietelor de energie si gaze din Romania.

Axpo Energy Romania face parte din grupul elvetian Axpo infiintat in anul 1914. Cu activitate in peste 30 de tari si peste 5 000 de angajati, Grupul acopera intreg lantul valoric al sectorului energetic si are o capacitate instalata de aproximativ 8 000 MW in Europa, din care 4 000 MW energie regenerabila. La nivel european compania cuprinde un portofoliu de aproximativ 100 TWh de energie si gestioneaza unul dintre cele mai mari portofolii de clienti de energie regenerabila (12 000 MW).

Citeşte şi Explozie facturi la energie şi gaze. Gabriela Firea: „Toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere! Încercarea ‘purilor’ de a se extrage din vinovătie este ridicolă!”