DILEMĂ Piciorul descoperit în bagajul unui chinez pe Aeroportul Otopeni ar putea fi de urs VIDEO

Un fragment de picior a fost găsit, joi, în bagajul unui cetăţean chinez, la Aeroportul Otopeni. Piciorul, descoperit în timpul unui control al Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informaţii, avea unghiile smulse, nu avea piele şi era congelat. Cetăţeanul străin avea ca destinaţie Italia. Potrivit reprezentanţilor Ambasadei Chinei la Bucureşti, piciorul ar putea fi de urs şi nu de om, însă acest lucru nu poate fi stabilit până când bucata de picior nu se dezgheaţă.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 14:10
DILEMĂ Piciorul descoperit în bagajul unui chinez pe Aeroportul Otopeni ar putea fi de urs VIDEO

UPDATE: O nouă ipoteză a prins contur după ce autorităţile au anunţat că un picior uman a fost descoperit în bagajul unui chinez pe Aeroportul Otopeni. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, potrivit Ambasadei Chinei, ar fi cumpărat laba de urs de la un restaurant din Capitală. Anchetatorii rămân în dilemă până când piciorul se va dezgheţa şi va putea fi stabilit exact cui aparţine bucata de picior.

„Este vorba despre o labă de urs. Am primit foarte multe telefoane din comunitatea de chinezi din Bucureşti, de la prietenii domnului LIU (n.r. cetăţeanul în bagajul căruia a fost găsit piciorul), care are aproximativ 50 de ani. El locuieşte în Italia, la Roma şi fusese în vizită la prietenii din România. A cumpărat o labă de urs de la un restaurant vânătoresc din Bucureşti. Ambasada Chinei la Bucureşti îi acordă asistenţă şi este în legătură cu autorităţile. El nu vorbeşte româneşte„, a declarat, pentru RTV.NET, secretarul pe probleme consulare la Ambasada Chinei la Bucureşti, Geng Fei.

Fragmentul găsit în bagajul chinezului este o parte din laba piciorului, congelată, fără piele, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Piciorul găsit are unghiile smulse, au precizat sursele citate.

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a cauzei având ca obiect incidentul petrecut joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni.

În această cauză lucrează o echipă operativă coordonată de procuror, ancheta la faţa locului fiind desfăşurată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, experţi criminalişti din cadrul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, medici legişti.

Până în acest moment al urmăririi penale, cercetările la faţa locului sunt în curs de derulare, fiind ridicate probele necesare verificării tuturor versiunilor posibile şi împrejurărilor cauzei.

Surse judiciare au declarat că pasagerul în bagajul căruia a fost găsit piciorul este cetăţean chinez şi ar fi trebuit să ajungă în Italia. Pasagerul a fost reţinut pentru audieri.