Dima, un băiețel de patru ani din Botoșani, și-a serbat ziua de naștere alături de pompieri: „Abia aștept să cresc și să devin salvator”

Un băiețel de doar patru ani din Botoșani a fost sărbătorit de pompieri, la ziua lui de naștere. Dima își dorește să le calce pe urme.

23 aug. 2023, 22:48

Dima, un băiețel din Botoșani care locuiește chiar lângă Detașamentul de Pompieri, își petrece timpul cu ochii ațintiți pe fereastră, urmărind fiecare mașină de pompieri care pleacă la intervenții. Visul său e să devină și el salvator atunci când va fi mare.

„Mă văd în costum de pompier și îmi imaginez că eu conduc autospecialele. Atunci când aud sirenele, îmi rog părinții să mă lase la geam pentru a le privi și sunt fericit. Abia aștept să cresc să devin salvator!”, a spus Dima, potrivit botosaninews.ro.

Citește și: Roxana Ciuhulescu trece prin momente grele. Fiica ei a fost operată de urgență: „Vreme de 9 ore am simțit că nu am aer, că mor și învii”

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a aflat povestea micuțului, iar pompierii i-au făcut o supriză, miercuri, când a împlinit 4 ani. Micuțul a pășit emoționat pe poarta subunității, nerăbdător să urce în toate autospecialele, ale căror denumire le știa pe de rost.

De ziua lui, s-a simțit ca un adevărat salvator. A primit uniformă și cască de protecție, a salutat ca un militar, a dat mâna cu noii săi colegi, a urcat în toate autospecialele și a pus toate întrebările care i-au trecut prin minte.

Citește și: Decizia dureroasă luată de o familie. Și-au deconectat de la aparate copilul de doar șapte ani, aflat în comă după ce s-a înecat cu mâncare: „Îl lăsăm să meargă cu îngerii”

În timp ce se bucura de această experiență, pompierii-alpiniști i-au pregătit o surpriză. Au ascuns tortul într-o cutie metalică și l-au invitat pe Dima să urce pe acesta ca și când ar fi pe un podium. După ce s-au asigurat că sărbătoritul nu se teme de înălțime și este în siguranță, l-au urcat și coborât cu tiroliana. La sol, ca prin magie, a primit tortul. Băiețelul a suflat în lumânare și și-a pus o dorință, cu voce tare: „Vreau să devin pompier!”