Din 2014, maşinile ar putea fi dotate cu cutii negre ca avioanele. Vezi de ce

Autorităţile din SUA propun ca începând din septembrie 2014, noile automobile să fie echipate cu aşa-numitele cutii negre care înregistrează tot, de la viteza cu care se deplasează maşina, până la numărul de pasageri sau locaţia vehiculului.

RomaniaTV.net
30 dec. 2012, 11:03
Din 2014, maşinile ar putea fi dotate cu cutii negre ca avioanele. Vezi de ce

Iniţiativa le aparţine celor din Statele Unite şi a apărut cu scopul de a întări siguranţa, scrie descopera.ro. Dispozitivele din interiorul cutiei negre s-ar activa pentru aproximativ 30 de secunde în timpul „evenimentelor” precum frânare sau accelerare bruscă sau alte tipuri de acţiuni ce indica posibilitatea unui accident. Informaţiile descărcate vor fi utilizate de către producători şi instituţiile de reglementare „în primul rând, pentru a evalua, post-accident, performanţa sistemelor de siguranţă”.

Cu toate acestea, există voci care trag semnale de alarmă cerând autorităţilor să protejeze datele prin anonimat şi să se interzică prin lege ca ele să fie utilizate în scopuri de marketing.

David Warren a inventat cutia neagră în 1953 cu scopul de a-i ajuta pe investigatori să rezolve anchetele legate de avioanele prăbuşite.


loading...
Partenerii noștri