Din cauza COVID-19, locuitorii din Drobeta Turnu Severin nu mai au acces la cadastru

Direcţia de cadastru din cadrul Primăriei este închisă pentru că doi angajaţi au COVID-19. Cetăţenii nu pot obţine niciun document timp de 15 zile. 

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 11:45
Din cauza COVID-19, locuitorii din Drobeta Turnu Severin nu mai au acces la cadastru

Toţi angajaţii de la cadastru au intrat în izolare. Mai mult, la finalul săptămânii trecute, şeful Direcţiei Cadastru a fost reţinut de poliţiştii anticorupţie şi procurori DNA pentru că a fost prins când lua mită, 30 000 euro.

Marius Screciu, primarul din Drobeta turnu Severin, spune că aceştia au făcut percheziţii în biroul unde lucrau cei doi angajaţi diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV2. Funcţionarul este acum izolat în arestul IPJ Dolj şi va fi testat pentru COVID-19. În funcţie de rezultatul testului, şi anchetatorii şi poliţiştii de la arest, care au intrat în contact cu el, vor fi testaţi.

Citeşte şi: Se schimbă vârsta de pensionare. Cine sunt românii care vor ieşi mai repede la pensie

„Ancheta epidemiologică a stabilit, până în acest moment, doar trei contacţi din cadrul primăriei, care în acest moment sunt izolaţi la domiciliu”, spune Codruţa Vochescu – purtător de cuvânt DSP Mehedinţi.

„Noi am trimis, ieri, documente către Direcţia Naţională Craiova şi către DGA în care i-am înştiinţat că au fost depistate persoane cu COVID în cadrul acestei Direcţii supravegheate şi controlate în această săptămână”, a declarat Marius Screciu- primar Drobeta Turnu Severin.

„Persoana în cauză a fost izolată din ordinul medicului unităţii, iar epidemiologi din cadrul DSP Dolj au mers la unitatea respectivă pentru a preleva probe”, a declarat Anca Ochianu-purtător de cuvânt Prefectura Dolj.