Din Cetăţeni de Onoare au devenit puşcăriaşi. Politicieni care au înşelat încrederea oamenilor VIDEO

Cât de uşor devii din cetăţean de onoare puşcăriaş? Cam cât durează un proces, dacă ne uităm la cazurile mai multor reprezentanţi ai oraşelor din România, care acum ispăşesc pedepse grele. Dan Diaconescu, Miron Mitrea sau Relu Fenechiu sunt doar câteva exemple de condamnaţi definitiv, asta pe lângă cei care se află în plin proces sau anchetă.

27 iul. 2015, 10:48
Din Cetăţeni de Onoare au devenit puşcăriaşi. Politicieni care au înşelat încrederea oamenilor VIDEO

Mândru peste măsură de oraşul său natal, Dan Diaconescu a devenit cetăţean de onoare al Caracalului încă din anul 1999. S-a mândrit cu oraşul, dar şi oraşul s-a mândrit cu el. Asta până în luna martie a acestui an, când din braţele susţinătorilor a ajuns direct în spatele gratiilor, unde ar trebui să stea 5 ani şi jumătate.

Citeşte şi Mihai Trăistariu, loc de veci asigurat în Piatra Neamţ. Va fi îngropat lângă celebrul scriitor Calistrat Hogaş

Un alt cetăţean de onoare care şi-a luat titlul cu el în spatele gratiilor este Relu Fenechiu. A fost decorat la Târgu Frumos în 2010. Primarul îndrăgostit Gheorghe Nichita a fost şi el cetăţean de onoare, dar pentru următorii 5 ani va fi locatar al penitenciarului Iaşi.

Miron Mitrea, condamnat la 2 ani de închisoare, are o colecţie impresionanta de certificate de cetăţean de onoare. Oraşele Făgăraş, Sighişoara Drobeta Turnu Severin, Sibiu şi alte câteva mai mici i-au fost recunoscătoare fostului ministru al transporturilor. Colecţia nu l-a ajutat totuşi să îi convingă pe judecători de cinstea şi onoarea sa.

Citeşte şi O campioană olimpică, umilită de primărie. Vrea să renunţe la titlul de Cetăţean de Onoare

Totuşi, dacă până acum primarii se întreceau în a acorda astfel de titluri, noua modă este aceea de a retrage distincţia acordată odată cu mult fast. Cum apare dosarul penal, cum este retras şi titlul, aşa cum i s-a întâmplat de exemplu lui Mihail Vlasov la Târgu Neamţ. Şi locuitorii din Drobeta Turnu Severin s-au supărat pe Elena Udrea la începutul acestui an şi nu au mai vrut-o printre cetăţenii lor de onoare.