Din Legiunea Străină, în Parlament. Un cunoscut mercenar român a intrat în fostul partid al lui Dragnea, condus de Codrin Ștefănescu: ”Este un patriot adevărat, el s-a oferit să vină la noi”

Mercenarul român Horațiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină, a fost ales președinte al unei organizații locale a Alianței Pentru Patrie (APP), înainte să plece în Congo.

16 apr. 2023, 12:09
Din Legiunea Străină, în Parlament. Un cunoscut mercenar român a intrat în fostul partid al lui Dragnea, condus de Codrin Ștefănescu: ”Este un patriot adevărat, el s-a oferit să vină la noi”

Horațiu Potra, cel mai cunoscut mercenar român, aflat în prezent la conducerea unei misiuni într-o zonă de conflict, în Republica Democrată Congo, se pregătește și pentru o carieră politică. El apare în mai multe fotografii alături de lideri locali ai APP (Alianța Pentru Patrie), realizate la începutul anului trecut. Organizația APP Mediaș a emis și un comunicat de presă prin care anunță că Horațiu Potra este noul președinte de filială.

Horațiu Potra are 53 de ani și este originar din Mediaș. El a luptat în Legiunea Străină, iar la sfârșitul anilor ’90 a activat ca gardă de corp a emirului Qatarului. Ulterior, a ajuns în Republica Centrafricană, unde a instruit gărzile de corp ale președintelui statului.

Potra ar fi avut un contract și în Ciad, acolo unde i-a instruit pe insurgenți, după care ar fi fost angajat de milionarul Frank Timiș ca șef al securității operațiunilor sale din Africa.

De asemenea, numele lui a fost legat de cel al mercenarilor Wagner, într-un reportaj recent realizat de jurnaliștii de la Deutsche Welle, care au scris despre mobilizarea unor armate private din estul Europei, coordonate de Horațiu Potra, într-o zonă de conflict din RD Congo.

Citește și: Cristian Tudor Popescu explodează la adresa lui Marcel Ciolacu: „Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nicidecum cu drob”

Horațiu Potra a transmis în 2022 un mesaj video clasei politice din România, ținând o macetă în mâini.

”Bună ziua, domnilor guvernanți, domnilor politicieni, care conduceți România de 30 de ani. Sau mai bine zis, ați furat România de 30 de ani. Sunteți toți niște trădători de țară care serviți interesele străine. Domnul Președinte, de ce doriți să trimiteți muniție și echipamente militare în Ucraina? Ce ne-au făcut nouă rușii, cu ce ne-au greșit pentru a fi împotriva lor? Neutralitatea nu este acceptabilă?”, a arătat Horațiu Potra într-o postare pe contul lui de socializare.

Codrin Ștefănescu, președinte de onoare la APP spune că-l cunoaște bine pe Horațiu Potra și îl laudă pe mercenarul român.

”Eu sunt sub tratament, nu mai sunt la curent cu ce se întâmplă în partid. În ianuarie, când am plecat eu, Horațiu era în continuare la APP Mediaș.

Eu îl cunosc ca pe un român adevărat și ca pe un profesionist desăvârșit. Specialitatea lui este să apere șefi de stat. Știu că a avut oferte să rămână în străinătate, însă a ales să se întoarcă la Mediaș, pentru că aici e familia lui și pentru că iubește această țară.

Sunt doar 7-8 oameni pe planetă la fel de specializați precum el, în probleme de securitate. Din câte l-am cunoscut eu, este un patriot adevărat, el s-a oferit să vină la noi”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru Fanatik.

Citește și: Socrul lui Rareș Bogdan dă lovitura în Cluj-Napoca! Vasile Vita e gata să construiască un cartier