Socrul lui Rareș Bogdan dă lovitura în Cluj-Napoca! Vasile Vita e gata să construiască un cartier

Vasile Vita este socrul lui Rareș Bogdan și unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Cluj-Napoca. Acesta urmează să dea lovitura cu un cartier rezidențial, pe care îl va construi în una dintre cele mai luxoase zone din oraș.

15 apr. 2023, 19:39
Socrul lui Rareș Bogdan dă lovitura în Cluj-Napoca! Vasile Vita e gata să construiască un cartier

Socrul liderului PNL Rareș Bogdan se pregătește să construiască un cartier de blocuri, într-o zonă selectă din Cluj-Napoca. Vasile Vita este un om de afaceri clujeanl, care urmează se clădească acest cartier de blocuri, în partea de sud a orașului.

Citește și: Mesajul lui Klaus Iohannis de Paştele Ortodox. Ce le-a transmis românilor: „Să ne întărească în credinţă şi speranţă”

Socrul lui Rareș Bogdan a primit undă verde, chiar de anul trecut, de la Primăria Cluj Napoca pentru a începe lucrările. Autoritățile au aprobat Planul Urbanistic Zonal în martie 2022. Acesta prevedea schimbarea încadrării funcționale din zonă de activități economice cu caracter industrial, în zonă rezidențială și mixtă.

Pe locul unde Vasile Vita urmează să ridice cartierul, în trecut se afla sediul companiei Vitacom Electronics, pe care tot acesta o deținea. Astfel, pentru a face loc proiectului din sectorul imobiliar, socrul lui Rareș Bogdan, a hotărât să mute sediul companiei în comuna Apahida. Relocarea sediului companiei a presupus o investiție de 6,7 milioane de euro.

Totuși, din august 2022, moment în care hala în care se afla sediul Vitacom a fost demolată, lucrările pentru acest proiect nu au mai avansat. În prezent, acolo poate fi văzut doar un teren viran de 6.000 mp, cu urme ale utilajelor și câteva resturi de materiale de construcție, conform imaginilor realizate de Fanatik.Imaginea contrastează cu restul zonei (cartierul Bună Ziua din sudul municipiului Cluj-Napoca a fost dezvoltat după 1990, iar majoritatea clădirilor sunt noi).

Cum va arăta rezidențialul construit de socrul lui Rareș Bogdan

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat de Primăria Cluj-Napoca, terenul respectiv a fost împărțit în zece parcele. Dintre acestea, una este destinată consturirii unui imobil cu funcțiuni mixte, iar celelalte cinci vor fi folosite pentru construirea unor locuințe colective. Pe de altă parte, două parcele vor avea destinația de „spațiu verde” și alte două parcele cu destinația de „drum”.

Conform informațiilor publicate de sursa citată, principalii beneficiari ai proiectului imobiliar sunt: soții Vita Vasile și Tatiana, SC Vitacom Import Export SRL și alte șapte societăți care fac parte din grupul Inova (controlată tot de familia Vita).

Vasile Vita, socrul lui Rareș Bogdan, este considerat unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Cluj. El și-a construit un adevărat imperiu începând cu 100 de dolari împrumutați, pe care i-a investit la puțin timp după revoluție.

„La început am adus strict trei produse – tranzistori, diode şi filtre ceramice cu care se trăgeau în bandă televizoarele aduse din străinătate. Mergeam până în Varşovia după marfă, era obositor, călătoream şi de două ori pe săptămână cu trenul, am stat în picioare sau, uneori, dormeam pe scara de la cuşetă, ca să nu dorm direct pe podea. Aduceam marfa în geantă, o vindeam la service-uri care reparau televizoare, mă reîntorceam. Am pornit cu un capital de 100 de dolari, şi aceia împrumutaţi”, a povestit socrul lui Rareș Bogdan în Ziarul Financiar.

Citește și: Nu este glumă! Prețul ireal cu care se vând ouăle vopsite la Mega Image