„Minunile” alegerilor locale: primari aleşi din puşcărie, corigenţi şi consilieri morţi

Primari aleşi direct din puşcărie, candidaţi care nu şi-au putut da bacalaureatul din cauza campaniei sau primari morţi aleşi consilieri. Sunt doar câteva din situaţiile inedite care au apărut în timpul acestor alegeri locale din 10 iunie. Printre zecile de mii de candidaţi ai ţării s-au strecurat şi personaje foarte interesante.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 10:23
„Minunile” alegerilor locale: primari aleşi din puşcărie, corigenţi şi consilieri morţi

Şi-a făcut campanie direct din puşcărie şi a câştigat. Adrian Mladin, primarul arestat al comunei Jilava, a câştigat un nou mandat direct din spatele gratiilor.

Există situaţii şi mai ciudate. Primarul din Câmpia Turzii, democrat-liberalul Ioan Vasinca a decedat înaintea alegerilor locale, dar cum legea nu prevede astfel de situaţii, nu a putut fi retras de pe liste. Aşa s-a întâmplat că primarul a fost ales consilier local.

Au existat însă şi recorduri la aceste alegeri. În Argeş, un primar a fost reales cu 100% din voturi. Este vorba de Georgel Burcea (USL). Acesta a fost ales în comuna Râca. În pofida numelui, acolo nu există râcă fiind o oază de armonie într-o ţară în care alegerile se lasă cu bătaie.

„Potenţialii candidaţi probabil le-a fost teamă sau au respectat lucrurile pe care le-am realizat şi n-au vrut să se interpună între proiectul meu de viitor şi votul cetăţeanului”, a spus Burcea comentându-şi performanţa.

La polul opus, există şi candidatul care n-a primit niciun vot. Deşi s-ar putea crede că oricine poate miza pe cel puţin un vot, al său, nu este şi cazul lui Antoniu Costandache. Veşti triste şi pentru primarul din Deveselu, unde este amplasat scutul antirachetă. Gheorghe Beciu s-a apucat să înveţe engleza degeaba pentru că a pierdut alegerile.

Alt candidat n-a putut sa dea bacalaureatul din cauza campaniei electorale. A ieşit primar, dar este corigent şi nu are situaţia şcolară încheiată. Este vorba de Ion Bârcă, primar ales în Turburea (judeţul Gorj). Din păcate pentru el, diploma de bacalaureat nu se obţine prin vot universal.