Dinamo-Steaua 3-0. Derby cu scântei, lupta pentru promovare rămâne deschisă. Opriţa: „Să plece Talpan, i-am blocat numărul”

Forţele de ordine au întocmit 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale suporterilor la meciul de luni dintre FC Dinamo 1948 Bucureşti şi CSA Steaua Bucureşti.

15 mai 2023, 23:25
Dinamo-Steaua 3-0. Derby cu scântei, lupta pentru promovare rămâne deschisă. Opriţa: „Să plece Talpan, i-am blocat numărul”

UPDATE Dinamo-Steaua 3-0. ”Nu vreau să mai spun mai multe. Dacă nu rămân, nu rămân că vreau eu, nu că vrea domnul Talpan sau altcineva. Eu, când am venit aici, i-am găsit în liga a patra, erau de doi ani în liga a patra cu buget de Liga 2. Domnul Talpan a zis că rezolvă, dar n-a rezolvat, el a zis că vrea doar locul întâi.

M-a luat la telefon, mi-a zis să plec dacă nu câștigăm cu Dinamo. I-am spus să plece el, de ce să plec eu? Că avem toate condițiile? Să vină să vadă condițiile. Că avem un teren de antrenament și salariile la zi? Sunt altele, mai mărunte, pe care eu le știu.

Dacă termin pe locul doi, normal că nu iau bonusul, dar nu e problemă, că nu-l vreau, dar eu mi-am făcut treaba. Nu e problemă, dar nu plec că zice Talpan. Chiar dacă am fi câștigat, mă gândeam să plec. Vreau mai mult. Normal că și suporterii sunt dezamăgiți, dar ei vin la mine, jucătorii pleacă, dar rămân eu. Dacă ar fi să rămân, e clar că vor fi schimbări de 90% în lot, nu mă ascund, știu și băieții”, a declarat Daniel Oprița după înfrângerea la scor de neprezentare,
Opriţa l-a blocat pe Talpan. ”I-am blocat numărul, eu nu accept să țipe la mine. N-am nimic de pierdut, pot să plec, că eu mi-am făcut treaba. Aș pleca puțin dezamăgit de la rezultatele astea, dar pot să plec. În altă parte a fost problema, nu la mine. Dacă termin pe locul trei, sunt la locul de baraj, să-mi rezolve locul trei să joc la baraj”, a spus Daniel Oprița.

UPDATE: Dinamo a câştigat derbiul cu Steaua, scor 3-0, în Liga II. Meciul, marcat de incidente. Dinamoviştii mai speră la promovarea directă.

Giafer a marcat primul gol al meciului în minutul 78, iar Ghezzali a înscris în minutul 90+4 şi în minutul 90+9 (din penalti).

Meciul a fost întrerupt aproximativ 8 minute, în minutul 50, după ce fanii ambelor echipe au aruncat torţe în teren.

„Tremură haita când în faţă e armata”, au scris fanii CSA Steaua, în bannere la începutul meciului.

Dinamoviştii au colorat primul inel al peluzei în alb şi roşu şi au afişat, pe rând, anii 1948, când s-a înfiinţat clubul, şi 2023.  ”Că dacă n-am fi, nu s-ar mai povesti”, a fost mesajul apărut sub scenografia lui Dinamo.

În clasament, Dinamo a urcat pe 3, cu 46 de puncte, la egalitate cu Oţelul, care are un meci mai puţin disputat.

Poli Iaşi este lider şi promovată, cu 57 de puncte, iar pe doi este Steaua, cu 49 de puncte, dar care nu are drept de promovare.

 

Dinamo-Steaua LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Dinamo și CSA Steaua se înfruntă astăzi, de la ora 20:30, în penultima rundă a play-off-ului ligii secunde. Partida va fi live pe Romaniatv.net și televizată pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Echipa lui Ovidiu Burcă (locul 4, 43 p) trebuie obligatoriu să câștige derby-ul pentru a mai spera la locul direct de promovare, dar nu se poate baza pe suspendații Țîră, Amzăr și Neluț Roșu!

Poli Iași este deja câștigătoarea Ligii 2 și promovată în prima divizie (56 p), CSA Steaua este a doua dar fără drept de promovare (49 p), iar Oțelul Galați încheie podiumul (46 p) și este acum pe poziție de promovare directă.

Dinamo-Steaua LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Digi Sport

UPDATE: Forţele de ordine au întocmit 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale suporterilor la meciul de luni dintre FC Dinamo 1948 Bucureşti şi CSA Steaua Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, au fost întocmite şapte acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii privind regimul materialelor explozive, două acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi un act de sesizare privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale – cinci sancţiuni contravenţionale pentru violenţă şi 18 sancţiuni contravenţionale – pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

„Pe această cale, facem apel către toţi suporterii să respecte recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să dea dovadă de dovadă de fair-play şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu menţiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine”, arată sursa citată

Update Dinamo-Steaua 0-0 lapauză, rezultat ce avantajează Oţelul Galaţi.

 

Înaintea meciului cu Steaua, a doua clasată din Liga 2, dar fără drept de promovare, Dinamo este la trei puncte în spatele Oțelului, echipa de pe a doua poziție care duce în prima divizie.

Dinamo-Steaua LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Calculele din lupta pentru promovare sunt simple. Oțelul depinde de propriile rezultate și își permite chiar o înfrângere în ultimele două etape. La egalitate de puncte, gălățenii promovează, pentru că au obținut mai multe puncte în sezonul regulat.

Formaţii:

Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Șerban – Larrucea, I. Roșu, Iglesias – Bordușanu, Bani, Ghezali
Antrenor: Ovidiu Burcă

CSA Steaua: Dincă – Corbu, Al. Sabău, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu, Șt. Pacionel, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Arena Națională, București
Arbitru: Bogdan Dumitrache / Asistenți: Traian Neacșu și Daniel Ilinca

Cu alte cuvinte, Oțelul promovează în SuperLigă dacă obține o victorie în ultimele două runde, indiferent de ce face Dinamo.

”Câinii”, în schimb, trebuie să obțină șase puncte din ultimele două meciuri și să spere că Oțelul nu va face mai mult de două pentru a promova direct.

Dinamo ar promova și cu patru puncte obținute în ultimele două runde, însă doar în puțin probabilul scenariu în care Oțelul ar pierde ambele jocuri.

Unirea Dej și Gloria Buzău (ambele cu câte 39 p) stau și ele la pândă, dar doar pentru locurile de baraj.

Se așteaptă peste 15.000 de spectatori pe ”Arena Națională”
Din informațiile PRO TV și www.sport.ro, cu o zi înainte de meciul de pe Arena Națională, organizatorii au vândut aproximativ 10.000 de bilete pentru derby. Gazdele speră ca, la ora partidei, numărul de spectatori să treacă de 15.000.

Dinamo este obligată să câștige ambele meciuri rămase din acest play-off pentru a spera la promovarea directă, cu Steaua și Poli Iași, primele două clasate.

De ce Oțelul Galați este avantajată în caz de egalitate
”Câinii” au 43 de puncte și sunt la trei în spatele Oțelului Galați.

În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, atunci moldovenii vor promova direct, pentru că au avantajul punctajului din sezonul regulat, primul criteriu de departajare potrivit regulamentului FRF.

Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. „Aştept ca ministrul Apărarii Naţionale să dispună măsuri în acest sens!”
Informațiile importante:

  • Casele de bilete de la Arena Națională vor fi deschise astăzi în intervalul 13:00 – 20:30;
    Dinamoviștii se așteaptă la o asistență de peste 15.000 de persoane. Oaspeții de la CSA Steaua au depășit borna celor 2.000 de bilete cumpărate în peluza rezervată lor;O victorie a celor de la CSA Steaua ar însemna că Dinamo nu mai poate obține promovarea directă. Oțelul ar urma-o pe Poli Iași în Liga 1;
    În această rundă se mai joacă Unirea Dej – Poli Iași (luni, 17:30) și Gloria Buzău – Oțelul Galați (marți, 19:00).