Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. „Aştept ca ministrul Apărarii Naţionale să dispună măsuri în acest sens!”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a cerut să fie avansat la gradul de general şi să fie numit în funcţia de comandat al clubului Armatei, după ce judecătorii ICCJ au publicat motivarea pentru casarea deciziei CAB din iunie 2021, prin care "militarilor" le-a fost atribuit palmaresul istoric de la înfiinţare până în 1998, iar celor de la FCSB, palmaresul din 2003 până în prezent.

11 mai 2023, 16:43
Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. „Aştept ca ministrul Apărarii Naţionale să dispună măsuri în acest sens!”
Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. "Aştept ca ministrul Apărarii Naţionale să dispună măsuri în acest sens!"

Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. În urma deciziei ICCJ, Curtea de Apel București va rejudeca apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019. Conform acesteia, CSA Steaua deține palmaresul Stelei de la înființare până în 2003, iar FCSB pe cel din 2003 şi până în prezent.

După ce a luat la cunoştinţă de motivarea instanţei, Florin Talpan, care are grad de colonel, a solicitat prin intermediul unei postări pe Facebook să fie avansat la gradul de general și, de asemenea, să fie numit comandant al CSA Steaua.

„Având în vedere rezultatele remarcabile obținute pentru Statul Român, pentru Ministerul Apărării Naționale, pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, consider că se impune ca ministrul Apărarii Naționale să modifice organigrama Clubului Sportiv al Armatei Steaua București în sensul ca funcția de comandant să fie de general. Consider că pentru toată activitatea mea profesională, pentru toate rezultatele excepționale, merit să fiu avansat la gradul de general și merit să fiu numit în această funcție. Aștept ca ministrul Apărarii Naționale să dispună măsuri în acest sens”, a scris Florin Talpan.

Citeşte şi: Florin Talpan i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce i-a transmis preşedintelui României după ce Gigi Becali l-a amenințat că-i va pune sechestru pe casă

Juristul CSA Steaua a explicat motivarea judecătorilor de la ICCJ şi susține că judecătorii au constatat clar că palmaresul între 1947 și 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei, în timp ce cel dintre 1998 și 2003 e la AFC Steaua, asociaţie non-profit desprinsă din club şi condusă la acea vreme de Viorel Păunescu.

„Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție confirmă ceea ce eu am precizat la ieșirea din sala de judecată, că palmaresul ne aparține pe perioada 1947 – 1998. Această constatare reprezintă o victorie uriașă pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua în fața celor care se folosesc în mod ilegal de numele, de istoria și de identitatea clubului Steaua înființat de Armata Română în anul 1947”, a scris Florin Talpan.

Citeşte şi: Moment penibil pentru Florin Talpan la aniversarea CSA Steaua. A făcut praf premiul primit!

Acesta susţine că FCSB nu are nicio șansă să îi fie atribuit palmaresul istoric, iar motivul pentru care ICCJ a trimis dosarul la rejudecare este faptul că CAB nu s-a pronunțat asupra cererii conexe a reprezentanților FCSB de atribui clubului din Liga 1 palmaresul din perioada 2003-2017.

„ICCJ constată că decizia Curții de Apel a fost una CORECTĂ, dar a casat hotărârea pentru motivul că instanța de apel nu s-a pronunțat pe cererea conexă și anume pe cererea FCSB privind palmaresul pe perioada 2003-2017 fără nicio legătură cu palmaresul CSA Steaua (1947-1998) sau cu palmaresul asociației A.F.C. Steaua (1998-2003). Potrivit ICCJ, FCSB, înființată în anul 2003, nu a preluat nici măcar palmaresul AFC Steaua, realizat în perioada 1998-2003”, susține Florin Talpan.